Se även blodapelsinsallad med fetaost. Se även blodapelsinsallad med fetaost. Det här är en utmärkt sallad om man behöver något fräscht och uppfriskande i vintermörkret, särskilt nu när apelsinerna är så fina
I juletid brukar jag servera den med hinnfria apelsinklyftor (se särskilt recept på apelsinsallad i sockerlag här på Katinkas Kitchen) och till påsk med apelsinklyftorna blandade med mango och passionsfrukt för den fina gula färgens skull
Ibland tar jag bara vanilj, nejlikor och kanel i juletid. Och ibland gör jag den med bara vanilj och stjärnanis (en blandning som för övrigt är väldigt god till melon eller jordgubbar)
Min ris à la Malta har en fyllig vaniljsmak och är lent krämig. Till den serverar jag framför allt i juletid min kryddiga apelsinsallad som du sett i inlägg tidigare
När jag gör apelsinsalladen till den här pannacottan gör jag den utan vanilj, men med lite mer finrivet apelsinskal, för att inte konkurrera med den härlig kardemummasmaken
Det blir en härlig mustig julsmakande apelsinsallad med spännande smaker som går att servera i eget majestät, kanske med lite lösvispad grädde till – gärna smaksatt med vanilj