Fräs mandeln guldgul i smöret. 1 msk smör. Ringla över honungen och fräs under omrörning ca 1/2 min. Häll och bred ut mandeln på ett dubbelvikt bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp eller frys
Den vita chokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Jag serverade sedan med kokt potatis, salladskål, gurka och apelsinsallad. Lite smör/margarin. Jag började med att urbena torsken (trodde så klart den var urbenad då det var filé, men så var det inte), sedan hade jag lite smör i en ugnsform, la dit torsken och saltade
På bordet står en fräsch apelsinsallad som blandar sig med doften från oliver och nybakat bröd. smör. Mitt val föll på klassikern Melanzane ala Parmigiano tillsammans med en apelsinsallad och en bönsallad
I juletid brukar jag servera den med hinnfria apelsinklyftor (se särskilt recept på apelsinsallad i sockerlag här på Katinkas Kitchen) och till påsk med apelsinklyftorna blandade med mango och passionsfrukt för den fina gula färgens skull
Jag brukar laga den som en vardagsrätt, men om man vill servera den vid något lite elegantare tillfälle kan man rimma kycklingen någon timme först, vara lite mer kinkig med att skära bort de vita hinnorna på apelsinerna till salladen och blanka av såsen med några smörklickar som vispas i