Dessutom laga vi en varm morot- och fänkålsallad med persilja och vitlök. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
eller persilja. Fräs mandeln guldgul i smöret. Ringla över honungen och fräs under omrörning ca 1/2 min. Häll och bred ut mandeln på ett dubbelvikt bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp eller frys
Plocka persiljan. 1. Skär av topparna från fänkålen och ansa ev bort ytterskiktet om det är grovt. 2. Dela, skär bort rotfäste och strimla fänkålen tunt
Hacka persiljan. Fänkåls- och apelsinsallad. Blanda fänkål, apelsinklyftor och haricots verts med persilja, fänkålsfrön, apelsinsaft, olivolja och vinäger