På bordet står en fräsch apelsinsallad som blandar sig med doften från oliver och nybakat bröd. Från ugnen doftar det magiskt av chili, basilika, vitlök och mozzarella
Man kan rentav ha i en bit chili om man vill ha det extra hett och spännande. Till den serverar jag framför allt i juletid min kryddiga apelsinsallad som du sett i inlägg tidigare
MOROTSTIMBAL FÖR JUL6 morötter (fina svenska ekologiska)1/2 kruka basilika2 msk olivolja1/2 dl gräddeTabasco (eller några ringar färsk chili)1/2 tsk socker2-3 mandarinklyftorÖrtsalt, vitpeppar och Lantsoppa (se blogginlägg nedan)1 ägg* Koka morötterna tills de är mjuka (ca 20 min)* Mixa dem med alla kryddor och grädde till en ganska slät smet* Rör ägg snabbt* Pressa i saften från mandarinklyftorna* Häll olivolja i botten på en liten form (ca 3 dl), lägg gärna ett par kokta sparrisar eller några basilikablad i botten. Ev parmesan* Rödbetsröra (recept kommer) * Apelsinsallad (recept kommer)* Grönkålspesto (recept kommer) 6 morötter