Apelsinmarmelad recept

36 Spara
Apelsin & morotsmarmelad

Apelsin & morotsmarmelad

Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe,  rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
21 Spara
Apelsinbröd

Apelsinbröd

De tar lite tid att göra Apelsinbröd men gör man degen dagen innan så känns det inte lika jobbigt. De tar lite tid att göra Apelsinbröd men gör man degen dagen innan så känns det inte lika jobbigt
18 Spara
Inbakad brie

Inbakad brie

Sätt ugnen på 175º C. Placera degen på bakplåtspapper/-duk. Lägg osten i mitten på av degen. Sprid ut ett lager marmelad på osten och slå in osten med marmeladen i degen
9 Spara
Underbart julbröd

Underbart julbröd

Det här är ett måste på julbordet med dess knapriga kanter och fylliga smak.  Det är superenkelt att göra, bara att blanda ihop allt i ett nafs
9 Spara
Vörtbröd

Vörtbröd

I veckan bakade jag vörtbröd. Annars är det ju en klassiker med julskinka och julsenap på vörtbröd. Vörtbröd25 g smör1 dl sirap1 flaska/burk 33 cl julöl50 g jäst1 påse vörtmix (santa maria)5 dl rågsikt5 dl vetemjölev 0,5 dl russinSmält smör i en kastrull
6 Spara
Lilla mamma...

Lilla mamma...

Apelsinmarmelad. Bred på ett tunt lager apelsinmarmelad på ena delen (jag använde sån marmelad på flaska = inget kladd
6 Spara
Nyårsmiddag - efterrätt

Nyårsmiddag - efterrätt

Parfait är en härlig klassiker. Förra nyår åt vi apelsinparfait med ljummen hallonsås. Originalreceptet var egentligen ingefärsparfait gjord på ingefärsmarmelad men vår värdinna, Lena, bytte helt enkelt ut den mot apelsinmarmelad vilket fungerade fint
4 Spara
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

) 2 tsk ingefära 3 dl gräddfil 4 msk apelsinmarmelad 20 st hackade sötmandlar Sätt ugnen på 175°C Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget Rör ner alla torra ingredienser Tillsätt gräddfil, marmelad och hackade mandlar Grädda mitt i ugnen ca en timme för stora formar, ca 15-20 min för muffins   Foto. 4 msk apelsinmarmelad
3 Spara
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

4 msk apelsinmarmelad. Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget. Rör ner alla torra ingredienser
Sökförslag och sidor