Häll i lite yoghurt, ca 2 msk, så att kakaon löser sig (tar du för mycket yoghurt blir det bara 'kakaodroppar' i yoghurten istället för en tjock slät chokladmassa). Ca 3 msk yoghurt
Häll mjölblandningen i äggblandningen, rör ner apelsinmarmelad samt choklad och häll i muffinsformarna (jag sätter fina pappersformer i en muffinsplåt)
Eller ev lagrad grevé och bitter apelsinmarmelad. När blandningen liknar en grov smuldeg, med små bitar av smör kvar, blandar man i filmjölk eller yoghurt
Avslutningsvis gör vi en chokladmousse på mörk apelsinchoklad som varvas med en osötad apelsinmarmelad spetsad med Cointreau och toppad med aningen vispgrädde och en bit kanderat apelsinskal
Blanda yoghurt och marmelad. Varva marängbottnar och yoghurt och avsluta med yoghurt på toppen. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 5 dl turkisk yoghurt. 1 dl apelsinmarmelad
-) Supergott med just apelsinmarmelad och ost. yoghurt om du vill)Häll upp mjölet i en bunkeFinsmula ner smöret och se till att det fördelas jämt i mjöletHäll i saltet och bakpulvretHäll i filen/yoghurtenRör om tills det blir en fast degSmöra en ugnsplåtDela degen i två lika stora delarPlatta ut på plåten två runda lika stora kakorTa en kniv och skär ytan på degen i fyra lika stora bitarTa en gaffel och nagga ytan på båda kakornaStäll in i ugnen i 10 minSkär upp varje scones i fyra bitar efter hur du har skurit på degytan, då går det snabbt o enkeltKLART
Frall-scones på dinkelmjöl2,5 dl dinkelmjöl1,5 dl rågsikt50g smörSalt3 tsk bakpulver 2 dl turkisk yoghurt (mjölk, eller filmjölk)Blanda torra ingredienser med smör. Forma till scones eller frallorIn i ugnen i 12-15 min 220•Serverades med gräddost och mammas hemmagjorda apelsinmarmelad och jordgubbsmarmelad. 2 dl turkisk yoghurt
Majsscones & sockerfri apelsinmarmelad. ( Jag hann med en fin frukost också, nyttig, solgul majsscone med sockerfri C- vitaminrik " marmelad" och krämig snabbyoghurt