Vaniljsås. Botten. Sätt ugnen på 175*C. Vispa ägg och sötningsmedel pösigt. Blanda torrvarorna. Häll hett vatten i äggsmeten och blanda sedan i mjölblandningen
Lägg skal, saft och klyftor i en kastrull tillsammans med socker, cognac och apelsinmarmelad. Crème anglais som den heter på franska eller vaniljsås som vi kallar den är ett utmärkt komplement till denna rätt men den fungerar lika bra till en bärpaj
Skölj äpplena och kärna ur dem men låt skalet vara kvar riv mandelmassan grovt rossta hasselnötskärnorna i torr het panna eller i ugnen hacka eller mal nötterna blanda mandelmassan, nötterna, och marmeladen späd med vatten till en smidig fyllning fördela fyllningen i äpplena stek äpplena i en ungssäker form i 175 grader tills de känns mjuka pröva med en sticka servera äpplena när de svalnat med iskall gräddblandad vaniljsås. 3 msk apelsinmarmelad