Apelsinmarmelad vallmofrön recept

Vintersallad med apelsin och spiskummin

Vintersallad med apelsin och spiskummin

Föga överraskande är det apelsinerna vi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmelad med whisky (ljuvlig till brieost), apelsinsås till anka (eller kyckling), granola med apelsin till frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak
Från Rosendals trädgårdscafé

Från Rosendals trädgårdscafé

Frisk citronsmak i kombination med de blå vallmofröna. Blå vallmofrön att smöra formen med behövs också

Lakritskryddat knäckebröd

Ge din vanliga apelsinmarmelad ett lyft med lite Santa Maria Orange Pepper. 2 plåtar. Sätt ugnen på 225 °C

Vårkaka

Strö V dl vallmofrön på ytan. Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten tillsammans med skal och saft från citronen, 1 dl vallmofrön och apelsinmarmeladen. Strö över 1 dl vallmofrön. 2½ dl blå vallmofrön. 3 msk apelsinmarmelad

Vallmokakor

Strö ½ dl vallmofrön på ytan. Rör ner det i smeten tillsammans med citronskal och saft, 1 dl vallmofrön och apelsinmarmelad. Strö över 1 dl vallmofrön. 2 ½ dl blå vallmofrön. 3 msk apelsinmarmelad

Kalljästa och grova apelsinrutor

Pensla brödet med vatten och strö över vallmofrön. Vallmofrön. På kvällen. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp