Vi ska ta en skiva med Västerbottenost och apelsinmarmelad precis just nu. 1dl Solrosfrön. Smörj 2 bakformar med olivolja, tag upp degen ur bunken och forma två stycken limpor, vänd runt dem i solrosfrön, lägg i bakformarna. 1dl Solrosfrön
Föga överraskande är det apelsinerna vi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmelad med whisky (ljuvlig till brieost), apelsinsås till anka (eller kyckling), granola med apelsin till frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak
Jag använde en apelsinmarmelad som inte var så söt, men en sötare variant kan med fördel användas. solrosfrön och nästan all mjöl, arbeta ihop till en smidig deg
Jag kokade en härlig apelsinmarmelad på blodapelsiner i veckan. linfrön, rågkross eller solrosfrön. - Receptet finns under rubriken blodapelsinmarmelad här på bloggen
Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, frukt och nötter i en bunke. 1/2 dl solrosfrön. 2 msk apelsinmarmelad. 1/2 dl solrosfrön. 2 msk apelsinmarmelad