Rör smör och socker med elvispen. 100 g smör. 1 dl apelsinmarmelad. Vispa in ägget. Sikta samman vetemjöl och bakpulver och blanda ner det omväxlande med grädden
För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad. 50 g smör eller margarin. Smält smöret, tillsätt filmjölk och värm till 37°
Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Tillsätt gräddfil, mjölk, glögg, smält smör och apelsinmarmelad. ½ dl apelsinmarmelad. Vispa ihop mjukt smör, Philadelphiaost, florsocker och rivet apelsinskal
Mät upp apelsinmarmeladen i en kastrull men tag bort ev hela bitar. ½ dl apelsinmarmelad. ca 28 stycken150 g smör/margarin1 dl strösocker1 äggula3½ dl vetemjölFyllning400 g mandelmassa1½ msk äggvita3 msk hackade apelsinskalRöd karamellfärgPensling och garnering1 ägg½ dl apelsinmarmelad2 tsk vattenröd karamellfärghackad sötmandel (finns i påse)Ugnsvärme - 225 graderBörja med mördegen. 150 g smör/margarin
Smält apelsinmarmeladen och vattnet i en kastrull på svag värme. 100 g smör 2 1/4 dl vetemjöl 1/4 tsk bakpulver 1/4 dl socker  Fyllning. 3 dl grädde 2 dl crème fraiche (lättvarianten går bra) 1 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker Blandad frukt och bär att garnera med 1 dl skalfri apelsinmarmelad 1 msk vatten  Så här gör du.  100 g smör. 1 dl skalfri apelsinmarmelad
Smaksätt den andra delen med apelsinskal och lite apelsinmarmelad. Rör smör och socker poröst. 200 g rumsvarmt smör. 2 msk apelsinmarmelad. 200 g rumsvarmt smör. rivet skal av 1 apelsin 2 msk apelsinmarmelad