Apelsinmarmelad med ingefära recept

Apelsinmarmelad med ingefära

Apelsinmarmelad med ingefära

apelsinmarmelad,. Dela dem på hälften med skalet kvar och skär i halvmånar som du sedan strimlar ett par gånger
Apelsinmarmelad med ingefära – recept

Apelsinmarmelad med ingefära – recept

Dela dem på hälften med skalet kvar och skär i halvmånar som du sedan strimlar ett par gånger. 110 cm ingefära, strimladTvätta och borsta apelsinerna under ljummet vatten. 1Spara kärnorna i en liten tygpåse eller en större tekula och lägg ner i kastrullen tillsammans med den strimlade apelsinen och vattnet. 1Rör ner sockret lite i taget och ta i den strimlade ingefäran. Låt koka på medelhög värme utan lock i ytterligare 30-45 minuter, rör om då och då
Rabarbermarmelad med ingefära

Rabarbermarmelad med ingefära

Innan jul gjorde jag Apelsinmarmeladmed whiskeysmak. Kom på att jag hade en liten påse med Rabarber i frysen från i somras
Kycklinggryta i Crockpot

Kycklinggryta i Crockpot

Senast jag använde grytan så blev det den här goda kycklinggytan med lite gott sting. Många härliga skratt blev det där blandat med massor av godsaker
Sticky orange chicken – apelsinglaserad kyckling med sesamfrön

Sticky orange chicken – apelsinglaserad kyckling med sesamfrön

Till apelsinsåsen använder man apelsinmarmelad, använd med fördel en utan skal (eller med tunna). Orange chicken alltså… Detta är en god kycklingrätt där kycklingen är glaserad med en kryddig apelsinsås, serveras med fördel med ris
Underbart julbröd

Underbart julbröd

Det här är ett måste på julbordet med dess knapriga kanter och fylliga smak. Fördela degen i formarna och jämna till ytan med en gaffel (doppa gaffeln i vatten så klibbar den inte fast)
Nyårsmiddag - efterrätt

Nyårsmiddag - efterrätt

Originalreceptet var egentligen ingefärsparfait gjord på ingefärsmarmelad men vår värdinna, Lena, bytte helt enkelt ut den mot apelsinmarmelad vilket fungerade fint
Kinesisk krispig apelsinkyckling

Kinesisk krispig apelsinkyckling

Denna helgen provade jag en ny rätt med kinesisk touch som blev fantastiskt god, nämligen krispig apelsinkyckling
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Personligen tror jag det är kombinationen av kryddorna med apelsintonen, gräddfilens syra och mandlarna som gör att det bara blir så där underbart gott
Sylt och Marmelad

Sylt och Marmelad

Apelsinmarmelad smaksatt med lite färsk ingefära är en höjdare, en gnutta chilli i jordgubbsmarmeladen är också gott
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

2 tsk ingefära. 4 msk apelsinmarmelad. Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget
Pepparkaksbröd med kvibilleröra

Pepparkaksbröd med kvibilleröra

Använd gärna elvispen med degkrokar. Smaka av med salt o peppar. I min ugn räckte det med 45 minuter. 1 tsk malen ingefära. 2 msk apelsinmarmelad
Sirapskaka

Sirapskaka

Smaken är dessutom lite ovanlig för kakan smaksätts med sirap, apelsinmarmelad och kanel. Blanda ner sirap och apelsinmarmelad
Vintersallad med apelsin och spiskummin

Vintersallad med apelsin och spiskummin

Föga överraskande är det apelsinerna vi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmeladmed whisky (ljuvlig till brieost), apelsinsås till anka (eller kyckling), granola med apelsin till frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak