Rör ihop blött och torrt snabbt, vänd i apelsinmarmelad. )Fullkorns-Morgon-Muffins med Apelsinmarmeladca 10-12 st stora1 1/2 c vetekli3/4 c brun farin1 c +4 msk grahamsmjöl1 1/4 tsk bikarbonat1/2 tsk salt1 msk krossade linfrön + 2 msk vatten (=1ägg)4 msk olja1/2 c kokande vatten1 c växtdryck1 c apelsinmarmeladBlanda de torra och blöta ingredienserna var för sig. 4 msk grahamsmjöl. 1 c apelsinmarmelad
Tjocka lager av långlagrad herrgårdsost och engelsk sur apelsinmarmelad är också supergott på. 1 1/4 kg mjöl (1/3 var av råg, vete och grahamsmjöl, eller ta vad du har). 1 1/4 kg mjöl (1/3 var av råg, vete och grahamsmjöl, eller ta vad du har)
Från ön Grinda i Stockholms skärgård kommer denna goda limpa med apelsinmarmelad och brödkryddor. 1 dl apelsinmarmelad. 4 dl grahamsmjöl. 4/5 dl apelsinmarmelad. 4 dl grahamsmjöl. 1 dl apelsinmarmelad. 4 dl grahamsmjöl. 4/5 dl apelsinmarmelad. 4 dl grahamsmjöl
-) Supergott med just apelsinmarmelad och ost. 2 dl vetemjöl och 2,5 dl grahamsmjöl70 gram smör2 tsk bakpulver0,5 msk salt2 dl filmjölk eller youhurt (kan använda smaksatt fil el. 2,5 dl grahamsmjöl
Tillsätt resten av vattnet, oljan, saltet (apelsinmarmeladen) och groddar eller kli. Arbeta först in rågsikt/grahamsmjöl och sist vetemjöl till en fast deg