Lägg frukt och kärnknyte i en tjockbottnad gryta och häll på vattnet. Tvätta apelsinerna noga. Skär varje apelsin i 4 klyftor och sen klyftorna i tunna skivor
- Skala grapefrukten och skölj andra frukterna ordentligt. Den här apelsinmarmeladen från Sevilla, som engleskor kallas det ‘Seville Orange Marmalade’ är den mest populär marmeladen i UK och Australia samt den är fantastisk god spansk marmelad
Apelsinmarmelad smaksatt med whisky. Pressa sedan ut saften ur frukterna och sila bort kärnorna. 2 stora apelsiner1 citron1 dl vatten4 dl syltsocker1 dl whisky, gärna en av de mildare smakernaOm du inte har kravmärkt frukt så skrubbar du skalet ordentligt i ljummet vatten innan du använder skalet
Rostat bröd med apelsinmarmelad, rostade potatisklyftor, grillad tomat, ris, stekt potatis, frukt. Varje morgon finns bröd att rosta, frukt, och ett par smårätter till oss vegetarianer