Föga överraskande är det apelsinerna vi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmelad med whisky (ljuvlig till brieost), apelsinsås till anka (eller kyckling), granola med apelsin till frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak
Doft av apelsinmarmelad, bourbonfat och vaniljkola. Svagt syrlig doft med tydlig bärkänsla. Smaken har ett apelsinmarmeladanslag, citrusskal, vanilj och rostad malt med stor beska
några bär och kanske hoppa över toppingen. några bär och kanske hoppa över toppingen. 50 g rumsvarmt smör4 dl florsocker150 g philadelfiaostfinrivet skal av 1 apelsinca 1 dl apelsinmarmeladSätt ugnen på 175 grader. Toppa varje muffins med frosting och ca 1 tsk apelsinmarmelad
Lägg skal, saft och klyftor i en kastrull tillsammans med socker, cognac och apelsinmarmelad. Crème anglais som den heter på franska eller vaniljsås som vi kallar den är ett utmärkt komplement till denna rätt men den fungerar lika bra till en bärpaj
Garnera med bär. Pensla på bären och strö över mandelspån. Bär iväg till köket nu. ca 3/4 dl hjortronsylt eller apelsinmarmelad. ca 3/4 dl hjortronsylt eller apelsinmarmelad
Sen går det ju att förädla dem till apelsinmarmelad använda dem i bakverk, efterrätter eller i mat. Visste ni föresten att apelsin är ett bär som växer på träd