Ingredienser Pepparkaksbrulé 100 g Mjölk 1 st kanelstång 1 tsk malda nejlikor 2 cm färsk riven ingefära 80 g äggula (1 ½ ägg) 70 g Socker 280 g Grädde Apelsinkräm 2 st Gelatinblad 180 g apelsin (färskpressad juice) 180 g Socker 180 g Ägg 2 st apelsin ( rivet skal) Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Bred apelsinkräm mellan bottnarna och jämna till runt om. mjölk. Blanda ner mjölken och häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. 1 tårta, ca 16 bitar Ingredienser 75 g smör 2 dl strösocker 2 ägg 1 kokt potatis 3 dl vetemjöl, (180 g) 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 3 msk kakao 1/2 dl mjölk Fyllning 2 apelsiner 2 dl vispgrädde 2 ägg 1 1/2 dl strösocker 1/2 dl Maizena majsstärkelse 100 g smör Garnering 100 g vit choklad (Lindt) 2 dl vispgrädde 25 g flagad rostad sötmandel florsocker
Apelsinkräm. Värm mjölk och apelsinskal. Ha i ett par matskedar av den varma mjölken och fortsätt vispa. Häll då i äggblandningen i mjölken som är kvar i kastrullen och fortsätt vispa på medelvärme tills den tjocknar
Bred på apelsinkrämen. Häll mjölkblandningen i bunken och rör om tills jästen smält. 5 dl mjölk. Smält smör och tillsätt mjölk, värm till 37 grader (fingerljummet). 5 dl mjölk