Apelsinknäck recept

Apelsinknäck

Apelsinknäck

Koka alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull utan lock i ca 40 min. Gör kulprovet, droppa lite knäcksmet i ett glas kallt vatten
Apelsinknäck

Apelsinknäck

Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Goda. Men kändes onödigt men pinjenötter, hade lika gärna kunnat använda vanlig mandel
Chokladkaka med apelsinknäck

Chokladkaka med apelsinknäck

Jag tycker egentligen att jag har lagt upp en del bakverk den senaste tiden men eftersom your wish is my command, så kommer här ett recept på en chokladkaka med apelsinknäck
Knäck och Apelsinknäck Recept!

Knäck och Apelsinknäck Recept!

Apelsinknäck. Seg och god Apelsinknäck 2 dl Dansukker Strösocker. Jag tycker att Knäck är ett måste under juletider
Chokladknäck

Chokladknäck

För några år sen skrev jag detta inlägget, med recept till 4 olika sorters knäck, traditionell knäck, polkagrisknäck, pepparkaksknäck och apelsinknäck
Clementinkonfekt!

Clementinkonfekt!

Jag har provat igenom en hel del saker, bland annat saffranskola, lakritskola, och apelsinknäck. Clementinkonfekt
Knäck med choklad och cashewnötter

Knäck med choklad och cashewnötter

Apelsinknäck. 2 dl strösocker. 2 dl vispgrädde. 2 dl ljus sirap. 2 msk kakao av god kvalitet. 2 msk smör. 1 dl finhackad cashewnötter (saltade)
23 dagar kvar & Julens frukt

23 dagar kvar & Julens frukt

Fröigt apelsinknäcke. 23 dagar kvar & Julens frukt. 2015-12-01, 17. 22. Är inte fikon, clementiner och apelsiner julens frukter
Apelsinknäck

Apelsinknäck

Koka alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull utan lock i ca 40 min. Gör kulprovet, droppa lite knäcksmet i ett glas kallt vatten

Apelsinknäck

Kanske den godaste knäcken jag gjort. Receptet kommer från Allt om mat. Ingredienser. 2 dl vispgrädde. 2 dl strösocker
Choklad- och apelsinknäck

Choklad- och apelsinknäck

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka i ca 15-20 min till ca 130°C, gör kulprov. Rör om då och då
..:::4 sorters Knäck:::..

..:::4 sorters Knäck:::..

Apelsinknäck. Något som hör julen till är ju självklart knäck och de finns nu med många olika smaksättningar, exempelvis lakritsknäck, saffransknäck, limeknäck, chiliknäck, chokladknäck mm

Julens Stora Dessert & GotteBord

Apelsinknäck. Hoppas ni alla haft en minst lika bra jul som jag haft med mycket fina presenter och massa god mat

Apelsinknäck

1 Blanda grädde, sirap och socker i en vid gryta. Koka kraftigt utan lock tills massan uppnått 125 grader

Apelsinknäck

Sjud alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Mät temperaturen med termometer, vid 120 grader är knäcken klar, har du inte termometer så gör kulprovet

Apelsinknäck 3

Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjöl. Blanda sedan ner sirap och socker. Låt koka 3 minuter. Rör om under tiden

Apelsinknäck

Blanda allt utom apelsinskalen i en tjockbottnad kastrull. Koka ganska kraftigt tills termometern visar 120-125 grader

Knäckt?

Apelsinknäck. Hur många grader man ska koka knäcken till beror på hur man vill ha sin knäck.  . Vid 122 grader blir knäcken ganska mjuk