Apelsinkaka recept

21 Spara
Kokos och apelsinkakor

Kokos och apelsinkakor

Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka med och vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
5 Spara
Apelsinkaka (LCHF)

Apelsinkaka (LCHF)

Apelsinkaka med frosting. Förra veckan hjälpte Algot mig att baka den här apelsinkakan. Mina version av den här apelsinkakan är inte så söt så vill du ha en sötare kaka kan du öka på mängden sötning
4 Spara
Apelsinkaka med hallon

Apelsinkaka med hallon

Sätt ugnen på 175ºC. Smör och bröa springformen. Smält smöret och låt det svalna. Blanda yoghurt, ägg, strösocker, vaniljsocker och smör i en stor skål och rör kraftigt samman tills sockret har lösts upp
3 Spara
Apelsinkaka

Apelsinkaka

Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en kakform som rymmer 2 liter. Vispa smör och socker smidigt. Dela äggen, spara vitorna i en separat bunke och tillsätt gulorna en i sänder till smörvispet
2 Spara
Fin apelsinkaka

Fin apelsinkaka

Smörj och bröa en form på minst 1,5 l. Värm ugnen till 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör väl mellan varje
1 Spara
Mormors Apelsinkakor

Mormors Apelsinkakor

Lägg en fyllningslängd på varje mördegslängd Vik försiktigt över mördegen, den spricker gärna (går lättast om man tar hjälp av bakplåtspapper och rullar ungefär som man gör sushi) Placera rullen på en remsa bakplåtspapper ca 15 cm bred och rulla denna 2 ganska lösa varv runt rullen Grädda rullen inrullad i pappret i 200°C 15 min högst 18 min Rulla försiktigt ut rullarna ur pappret och låt kallna Dekor Mormors
0 Spara
Apelsinkaka

Apelsinkaka

Nu är apelsinerna som godast. Då passar jag på att baka en mjuk kaka med apelsin, kokos och lakrits. Här har jag garnerat den med lite vit och mörk choklad samt strött lite apelsinskal över
0 Spara
Ani Phyos apelsinkaka med pecannötter (1 port)

Ani Phyos apelsinkaka med pecannötter (1 port)

Ingredienser botten2 dadlar1 dl pecannötter2 msk mandel- eller solrosmjöl (mixa till mjöl) eller kokosflingor1/4 apelsinKanelMuskotSå här gör du bottenMixa dadlarna, pecannötterna och mjölet/flingornaMixa sedan i restenLägg upp i en liten skålIngredienser fyllning2 dadlar2 msk apelsinjosSå här gör du fyllningenMixa alla ingredienserLägg uppe på bottenPricken över i
4 Spara
Den bästa idén någonsin

Den bästa idén någonsin

), italienska citronkakor och fransk apelsinkaka är bara några av alla bakverk som dukades fram. Jag har sagt det förr och jag säger det igen – knytkalas med andra matbloggare är den bästa idén någonsin
0 Spara
Här är receptet

Här är receptet

Apelsinkakor tar nog sig in i topplistan för det perfekta mellanmålsreceptet. Härligt söta och lätta att ta med sig
20 Spara
Apelsinkaka

Apelsinkaka

Det här kakan smakar som en saftig sockerkaka. Ingredienser, 1 kaka. 150 gram smör2,5 dl strösocker3 ägg3,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 dl gräddfil1 apelsin, skalet½ apelsin, saftenGör så här
3 Spara
Apelsinkaka med rom

Apelsinkaka med rom

När jag sedan bläddrade i min gamla receptpärm hittade jag en apelsinkaka som jag brukade baka förr. Apelsinkaka med rom2 stora apelsiner2½ dl russin2½ dl socker100 g smör2 ägg2 dl filmjölk5 dl mjöl1 tsk bikarbonat50 g hackade valnötterIndränkning
2 Spara
Apelsinkaka med nötter

Apelsinkaka med nötter

Sätt ugnen på 175º. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt. Tillsätt apelsinskalet, saft och mjölk omväxlande med mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker
Sökförslag och sidor