Smöra och bröa en sockerkaksform. Apelsinkaka är en av mina favoriter när det kommer till mjuka kakor. Smält smöret i en kastrull och rör sedan i mjölken, låt svalna lite och blanda sedan ner i äggsmeten
Smörj och bröa en form på minst 1,5 l. Värm ugnen till 175 grader Rör smör och socker poröst. 200 g smör eller margarin. 200 g smör eller margarin 2,5 dl strösocker 3 ägg Rivet skal av en apelsin 4 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 dl kaffegrädde Ca 1dl pressad apelsinsaft 1 tsk vaniljsocker Ev florsocker till garnering
12 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricottaost 4 dl mandelmjöl 1/2 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering) 1 dl färskpressad apelsinjuice smält smör eller olja till formen Vid servering 3 msk flytande honung flingsalt ev vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rör rumsvarmt smör och socker vitt och poröst. 200 g smör. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med gräddfil, apelsinskal och -saft
Förvara dem svalt tills chokladen stelnat 100 g margarin eller smör. Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfettet och sockret poröst med maskin, elvisp eller för hand
Smält smöret tillsammans med honungen och låt det svalna. Apelsinkaka med frosting. Vispa äggen fluffigt och blanda i smöret, pressad apelsin, rivet apelsinskal och grädde
Smörj kanterna. Rör samman smör och mandelmassa med elvisp. smör - rumsvarmt. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter