Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka med och vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Medan det smälter blandar du ägg och socker med en elvisp. kokos, bakpulver, mjöl och apelsinskal. Kör runt några varv med elvispen igen tills smeten känns jämn
Då passar jag på att baka en mjuk kaka med apelsin, kokos och lakrits. Här har jag garnerat den med lite vit och mörk choklad samt strött lite apelsinskal över
Städade och donade på och på kvällen ställde jag mig och bakade två sorters kakor (plus lite fusk med skurna pepparkakor av en färdig deg som blivit över i kylskåpet)
Just kombinationen choklad, apelsin och kokos blir jättegott ihop. Receptet är en aning modifierat men det blev en apelsinkakamed choklad eller om man hellre vill kalla den för äggulekaka med apelsin och choklad
Apelsinkakamed rom från Dubbelhakornas välmående. Clementinkaka medkokos från Sockerblomman. Citron- och vallmomuffins med lakritsfrosting från Fröken Ekoreko