Apelsinkaka med fyllning recept

Apelsinkakor

Apelsinkakor

Bred ovanpå rullarna och strö över hackad skållad mandel färgad med annan färg än fyllningen. Blanda ingredienserna och färga med hushållsfärg (gärna röd)
Mormors apelsinkakor

Mormors apelsinkakor

Det finns en kaka som jag förknippar med min mormor mer än något annat. Fyllning. En lite annorlunda kaka med smak av apelsin, som tar sin lilla tid att göra men är så värt det när den är klar
Apelsinkakor med kokos

Apelsinkakor med kokos

Fyllningen då, hur gör man den. Medan det smälter blandar du ägg och socker med en elvisp. Kör runt några varv med elvispen igen tills smeten känns jämn
Apelsinkaka med chokladgarnering

Apelsinkaka med chokladgarnering

Fyllning. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner i smeten. Nagga kakan med en provsticka och häll apelsinsaften över
Apelsinkaka med vallmofrön och apelsincurd

Apelsinkaka med vallmofrön och apelsincurd

Fyllning. Tillsätt det smälta smöret, vallmofrön och vetemjöl blandat med bakpulvret. Fyllning. Bred krämen på den undre kakbottnen och lägg på den med apelsinskivorna överst
Mormors Apelsinkakor

Mormors Apelsinkakor

Rör ut florsocker i lite vatten till en glasyr och färga med valfri hushållsfärg, gör gärna flera glasyrer i olika färger
Apelsinkaka

Apelsinkaka

Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Fyllning. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret tillsätt grädden och värm till 37 grader
Festligt krämfylld apelsinkaka

Festligt krämfylld apelsinkaka

Blanda samman mjölet med bakpulver och rivet apelsinskal. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen
St Clement’s cake

St Clement’s cake

St Clement’s cake har, namnet till trots, ingenting alls med vare sig helgon eller påvar att göra, utan är i själva verket resultatet av ett gammalt barnkammarrim om olika kyrkklockor i London
Tårtkalas

Tårtkalas

Valnöt – och apelsinkakamed chokladkräm, hallon och sist men inte minst. När den fluffiga marängkrämen blandade sig med smöret och vaniljsockret (och kokosoljan som jag drygade med) blev det bara underbart lent och mjukt
En härlig blandning av sött och syrligt...

En härlig blandning av sött och syrligt...

Fyll sedan upp pajformen med smeten. Fyllning. Fyllning. Fyllning. 3 st äggvitor (av de överblivna äggulorna kan du göra en Apelsinkakamed choklad). 3 st äggvitor (av de överblivna äggulorna kan du göra en Apelsinkakamed choklad)
Apelsinkaka med topping

Apelsinkaka med topping

Fyllning. Blanda samman mjölet med bakpulver och rivet apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken
Apelsinkakor med choklad

Apelsinkakor med choklad

Fyllning. Matildas apelsinkakor med choklad. Tryck en liten grop med fingret och lägg i en liten klick orange curd
Marängpaj med röda vinbär

Marängpaj med röda vinbär

Fyllning. En skön syn däremot för ögat och smak för gommen är den här marängpajen med röda vinbär i. Fyllning