Apelsinglass recept

3 Spara
Min surdegsvört

Min surdegsvört

Detta betydde att jag måste, ja, jag måste verkligen pröva att baka surdegsvört. Min surdegsvört På morgonen 50 gram rågsur 50 gram vetesur 1,5 dl vatten 60 gram (cirka 1 deciliter) rågmjöl Blanda samman ingredienserna, och täck bunken med plastfolie
1 Spara
Påskdessert - fyra tips

Påskdessert - fyra tips

Och så kommer här slutligen fyra förslag på efterrätter att äta i påsk. en frisk och fräsch apelsinglass, en lika fräsch citronfromage, lena små lavendelpannacottor eller varför inte en key lime pie
0 Spara
3 barnvänliga restauranger i Hoi An, Vietnam

3 barnvänliga restauranger i Hoi An, Vietnam

De serverar både västerländsk och vietnamesisk mat och några utav mina favoriter är mango/avocado/tomatsallad med nötter, hang over noodles (vietnamesiska nudlar med extra allt, toppas med ett stekt ägg), hans hemmagjorda hamburgare med avocado eller jordnötssmör (ja du läste rätt och gott var det) och rostad baguette med pulled pork
0 Spara
Blåbärspaj med citronglass

Blåbärspaj med citronglass

Har ni inte testat att servera citronglass till blåbärspajen än, så bara måste ni göra det. Det skrivs ju i så många recept om hur gott det är att riva ner lite citronskal över blåbärspajen, men jag ville göra en klassisk hederlig blåbärspaj, och bestämde mig för att istället vänstra lite med citronen vid sidan av, därför fick det bli citronglass för att ändå komma åt kombinationen citron/blåbär
1 Spara
Kontiki

Kontiki

1 stor msk apelsinglass. Skakas. Servera i highball-glas. Toppa med colan. Glöm inte sugröret. 12,5 cl mjölk. 2 cl ananasjuice
0 Spara
Thai för två

Thai för två

- Chili- och ingefärsmarinerade räkspett med gurksallad- Chili- och limemarinerad kycklingfilé med nudelsallad- Apelsinglass á la LindaRäkspett 10 Scampiräkor/ person1 vitlöksklyfta - finhackad1 röd chilifrukt - finhackad1 lime - saft & rivet skal1 tumme färsk riven ingefära2 tsk thailändsk fisksåsEn nypa saltBlanda alla ingredienser i en skål, låt marinera minst 1 timme innan servering. Marinerad kycklingfilé2 kycklingfiléer2 gröna chilifrukter - finhackade1 lime - rivet skal & saft1 vitlöksklyfta - finhackad2 tsk thailändsk fisksås2 msk matoljaBlanda alla ingredienser i en skål, låt marinera minst 1 timme innan servering. Nudelsallad med thaidressing125 g risnudlar½ gurka1 tomat½ dl färsk korianderEtt par hela blad isbergssallad-------1 dl thailändsk fisksås2 st lime - saften1 dl strösocker2 st vitlöksklyftor½ grön chilifrukt½ röd chilifrukt3 msk färsk koriander1 nypa svartpepparKoka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. 2 tsk thailändsk fisksås. 2 tsk thailändsk fisksås
4 Spara

Amarula Orange

Häll över Amarula Cream och Cointreu. 4 cl amarula cream. Lägg några isbitar i ett whiskyglas. Häll över Amarula Cream och Cointreu
0 Spara

Apelsinsurprise

 Fyll apelsinskålarna med apelsinglassen. 1.  Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaft
0 Spara

Orange surprice

Skär av ett litet lock på apelsinerna och gröp ur dem. Ta tillvara på saften från fruktköttet. Fyll apelsinerna med glassen, täck över med plastfilm och frys in
Sökförslag och sidor