Hej. I lördags hade vi gäster här hemma och självklart innebär det fikadags. Chessecake är faktiskt ingenting som jag testat att göra tidigare men jag har tänkt på det många gånger, så nu var det dags
Gör så här. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, ägg, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl blandat med hjorthornssalt
Ingredienser (apelsinfyllning). Följ min blogg på Bloglovin Ingredienser (apelsinfyllning). Årets viktigaste fikadag närmar sig med stormsteg och i mitt kök preppas det för fullt
Mandelmassa- och apelsinfyllning Bred ut 50 g mjukt smör på den kavlade degen. Jo, började dagen med att baka bullar i massor, vetelängd o nutellabollar
Apelsinfyllning. Apelsin + vanilj = sant. Ett par riktigt bra smakkompisar är de allt. Och just apelsin i bullar är så himla gott, det blir en frisk och lite syrlig smak mot allt det annars så smöriga i bullarna
Förra julen ville jag hitta på något annurlunda saffransbröd till glöggminglet och då hittade jag saffransgrissini men i det recepten skulle grissinisarna ha en apelsinfyllning