Apelsinaioli recept

Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger

Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger

Ingredienser Portioner. 4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Fiskgryta med apelsinaioli

Fiskgryta med apelsinaioli

En fiskgryta kan göras hur enkel - eller hur exklusiv - som helst. Under studenttiden i Göteborg gick vi ofta in i fiskaffären runt hörnet precis innan stängningsdag på lördagen och kunde då köpa stjärtar, skrov och snuttbitar till ett billigt pris
Rostbiff med apelsintouch

Rostbiff med apelsintouch

Första varianten blev rostbiff med ungsrostade rotfrukter och apelsinaioli. Apelsinaioli. Förberedelse är a och o för att min AMRAP 30 ska gå som jag vill
Fisksoppa med apelsinaioli

Fisksoppa med apelsinaioli

En lyxig fisksoppa lagom att göra en lördagseftermiddag, tar ca 1-1,5 timme. Till 6 persIngredienser. 400 g lax400 g vit fisk, tex kolja, sej2 burkar musslor i vatten400 g blomkål1 liten fänkål1 stor gul lök2 vitlöksklyftorolivolja1 tsk torkad timjan1/2 tsk hela fänkålsfrön200 g grillad paprika i vatten1 förp passerade tomater (4-500 g)2 dl torrt vitt vin1 msk konc hummerfond1,5 liter vatten2 hönsbuljongtärningar2 dl créme fraiche1 dl pressad apelsinsaltsvartpepparcayennepepparAioli
Aioli med mynta och apelsin

Aioli med mynta och apelsin

Apelsinaioli med mynta. 2 äggulor. 2 klyftor vitlök. 1 dl kallpressad, mild olivolja. 1 dl neutral rapsolja. 2 msk finhackad mynta

Apelsinaioli

1.  Vispa ihop äggulor och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Häll inte för snabbt, gulorna måste hinna ta upp all olja innan nya droppar hälls i

Apelsinaioli

Vispa ihop äggulor och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Häll inte för snabbt, gulorna måste hinna ta upp all olja innan nya droppar hälls i