Apelsin verts recept

Fisk med curry och apelsin

Fisk med curry och apelsin

Servera med kokt ris eller potatis och haricots verts. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning till den frästa löken

Lax med apelsin och ingefära

Jag serverade laxen med harocot verts, morotsband och risnudlar, smaksatt med lite olivolja, salt och peppar
Köttgryta med bönor och apelsin

Köttgryta med bönor och apelsin

Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna. Skär apelsinen i skinnfria klyftor och servera till grytan tillsammans med couscous, gärna "large", som är ett couscous med lite större korn
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

schalottenlöksfrästa haricots verts. Apelsinsås. Skär ankbrösten i tunna skivor på snedden och servera med såsen, purjopotatisen och schalottenlökfrästa haricots verts
Marockansk auberginesallad med gröna bönor och apelsindressing

Marockansk auberginesallad med gröna bönor och apelsindressing

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Auberginesallad 2 dl quinoa 100 gram ruccola 0,5 st gul lök(ar) 2 klyfta(or) vitlök 1 st aubergine 2 msk olivolja 0,5 tsk salt 380 gram kikärtor , kokta 1 msk olivolja 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk salt 1 tsk honung , uteslut eller byt mot agave för veganskt 225 gram haricots vertsApelsindressing 1 st apelsin , skal och saft 2 msk olivolja 1 tsk senap , grovkornig 2 krm salt 2 krm svartpeppar , malen Köp receptet Näringsvärde Kcal
Medelhavssallad med kikärtsris och basilikadressing

Medelhavssallad med kikärtsris och basilikadressing

4 1 dl frysta granatäppelkärnor finrivet skal och saft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 dl saft) 1 kruka basilika 2 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger 1 dl olivolja salt svartpeppar 4 port ris av kikärtor 150 g haricots verts 1 silverlök 1/2 gurka 250 g gula körsbärstomater 2 mozzarellaostar (à 125 g) 2 dl kalamataoliver utan kärnor Lägg till i inköpslistan
En av de godaste rätterna med lax!

En av de godaste rätterna med lax!

Jag tycker också att man kan välja en ekologisk apelsin och ge smaken en extra skjuts genom att också använda rivet skal till smaksättning av couscousen
Anka à l’orange med purjopotatis

Anka à l’orange med purjopotatis

Apelsinsås. Skär ankbrösten i tunna skivor på snedden och servera med såsen, purjopotatisen och schalottenlökfrästa haricots verts
Biff Provencale med tomater

Biff Provencale med tomater

Blanda cream cheese med hackad timjan, rivet apelsinskal, salt och peppar efter smak. Servera med potatis, tomater, haricots verts och cream cheese
Chilibakad tofu med sötsur sås

Chilibakad tofu med sötsur sås

4 Tofu 540 g tofu 150 g shiitakesvamp 150 g haricots verts pressad saft av 1/2 apelsin 1/2 msk riven färsk ingefära 1/2 tsk chiliflakes 2 msk japansk soja 1 msk olja 4 port ris Sötsur sås 1 dl strösocker 4 msk ketchup 1 dl vinäger (gärna äppelcidervinäger) 1 1/2 dl vatten pressad saft av 1/2 apelsin 1 msk japansk soja 1 msk potatismjöl Till servering 100 g ärtskott Lägg till i inköpslistan
En suverän valborgsmeny

En suverän valborgsmeny

kallrökt lax med nässelcrème, nässelomelett med apelsinsmör och rostade hasselnötter och så den goda soppan förstås som värmde gott i den lite kyliga kvällen
Apelsinris med mandel

Apelsinris med mandel

Tvätta apelsinerna noga. Riv skalet av båda apelsinerna och pressa saften ur den ena. Skala och skär den andra apelsinen i bitar
Nyårsmiddag i fjällen

Nyårsmiddag i fjällen

Om man vill kan man ju köra bara citrus, t ex apelsiner blod och vanliga, clementiner och grapefrukt och filea frukterna så att du inte har några hinnor kvar och servera i portionsskålar
Mysmiddag med glögg, älg och milkshake

Mysmiddag med glögg, älg och milkshake

Vit saffransglögg med apelsin och vanilj. Haricots verts. Häll vinet i en kastrull tillsammans med saffran, kryddnejlikor, frön från en urskrapad vaniljstång, vaniljstången, kanelstänger, kardemummakärnor och apelsincest samt fruktköttet i klyftor (skär alltså bort det vita