Ansjovisfyllda recept

4 Spara
Ansjovisfyllda tomater

Ansjovisfyllda tomater

Blanda ihop ansjovishacket med spadet, vitlöken, oliverna, potatisen i kuber, osten, ströbrödet och fyll tomaterna med röran
31 Spara
Ansjovisfyllda Västerbottensostkrustader

Ansjovisfyllda Västerbottensostkrustader

Vilka små, härliga munsbitar. Receptet är från Allt om mat. 1 pkt krustader, ca 15-20 st 100 g västerbottensost, riven 1 st ägg 1 dl vispgrädde salt vitpeppar 1 st gul lök, liten 1 msk smör 2 msk strösocker 1 burk ansjovisfiléer, liten 1 knippe dill Sätt ugnen på 150°
1 Spara
Ansjovisfylld lövbiff i pita

Ansjovisfylld lövbiff i pita

Lägg biffarna på ett skärbräde. Hacka gurka och lök i fina bitar. Fyll biffarna med gurka, lök och ansjovis
0 Spara
Ansjovisfyllda Västerbottensost-krustader

Ansjovisfyllda Västerbottensost-krustader

Sätt ugnen på 150 grader. Fyll krustaderna till hälften med osten. Blanda ihop ägg och grädde. Smaka av med salt
41 Spara
Nyårssnittar

Nyårssnittar

Ansjovisfyllda Västerbottensostkrustader1 pkt krustader, ca 15-20 st 100 g västerbottensost, riven 1 st ägg 1 dl vispgrädde salt vitpeppar 1 st gul lök, liten 1 msk smör 2 msk strösocker 1 burk ansjovisfiléer, liten 1 knippe dill Sätt ugnen på 150°
13 Spara
Ostbollar med oliver

Ostbollar med oliver

ansjovisfyllda. Sätt ugnen på 225°. Blanda pizzamixen med 1 3/4 dl vatten och riven ost. Dela degen i 2 delar och tryck ut den till smala längder
7 Spara
Knapriga olivbollar

Knapriga olivbollar

Skär smöret i små bitar och blanda allt förutom oliverna i en skål och knåda det till en smidig deg. Gör en 2 ½ cm tjock rulle och skär den i 25 st 1 ½ cm tjocka skivor
2 Spara
Ansjovisfyllda Västerbottensost-krustader

Ansjovisfyllda Västerbottensost-krustader

Sätt ugnen på 150°. Fyll krustaderna. till hälften med osten. Blanda ihop. ägg och grädde. Smaka av med salt. och vitpeppar
0 Spara
Ansjovisfylld strömming i ugn

Ansjovisfylld strömming i ugn

 Sätt ugnen på 225º. Platta ut filéerna och krydda lätt med salt. Rör ihop fyllningen och lägg en klick på varje strömmingsfilé
0 Spara
Ansjovisfylld strömming i ugn

Ansjovisfylld strömming i ugn

4 personer. 600 g. 2½-3 dl vispgrädde. 1½ små burkar. 1½ msk kapris. 1½ msk dijonsenap. 2½-3 vitlöksklyftor. 1½ tsk worcestershiresås
0 Spara
Ansjovisfyllda tomater

Ansjovisfyllda tomater

1. Värm ugnen till 200°. Skär av överdelen på tomaterna till lock och lägg dem åt sidan. Gräv ut mellanväggarna och kärnorna och kasta det
14 Spara
Tips på tillbehör till kräftskivan

Tips på tillbehör till kräftskivan

Ansjovisfyllda Västerbottensostkrustader1 pkt krustader, ca 15-20 st 100 g västerbottensost, riven 1 st ägg 1 dl vispgrädde salt vitpeppar 1 st gul lök, liten 1 msk smör 2 msk strösocker 1 burk ansjovisfiléer, liten 1 knippe dill Sätt ugnen på 150°
6 Spara

Ansjovisfylld ugnstekt gädda

Gäddan ska vara rensad, fjällad, huvudet och stjärten borta. Sätt ugnen på 225 grader. Salta gäddan. Fyll buken med skivad lök
5 Spara

Grevens ansjovisfyllda oxrullader i portersås

Skala och hacka löken fint. Hacka persiljan. Mosa ansjovisfiléerna. Blanda samman allt. Lägg ut köttskivorna och salta och peppra dem lätt
1 Spara

Ansjovisfylld spättfilé

1.  Hacka ansjovisen, spara spadet. Skala och hacka ägget. Blanda samman ansjovis, hackad dill och hackat ägg till fyllningen
1 Spara

Ansjovisfyllda spättfiléer

1.  Skölj och torka av fisken. Lägg ut spättfiléerna på arbetsbordet och strö över salt. 2.  Ansa purjolöken och strimla den
1 Spara

Ansjovisfylld paj

Kör ihop pajdegen i matberedaren. Tryck ut den i en pajform och förgrädda i 10 min i 200 g ugn. Fräs löken mjuk i litet margarin Blanda ner hackade ägg och ansjovisfilé
1 Spara

Ansjovisfyllda biffar

Rör ihop färs, ägg, mjöl och kryddor. Forma färsen till åtta små biffar och lägg på vattensköljd skärbräda
1 Spara

Ansjovisfylld strömming med oliver

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut strömmingen med skinnsidan ner. Låt ansjovisen rinna av och mosa den med en gaffel
1 Spara

Ansjovisfylld spättafilé

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör utan att få färg. Skär avrunna ansjovisfiléer i små bitar och finhacka dillen
1 Spara

Ugnsstekt ansjovisfylld spätta

Salta och droppa lite citron på filéerna. Blanda ihop dill, mosade ansjovisfileér, lök och olja till fyllningen
1 Spara

Ansjovisfyllda spättfiléer

Skölj och torka av fisken. Lägg ut spättfiléerna på arbetsbordet och strö över salt. Ansa purjolöken och strimla den
1 Spara

Ansjovisfylld strömming

Fyllning. Skär löken i bitar och skär bort kanterna på brödet. Blanda ansjovis, dill, bröd och lök i en mixer
0 Spara

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Dela de hela kokta kalla äggen på längden med en vass kniv. Putsa bort lösa skalflisor. Gröp försiktigt äggen ur skalen, låt skalhinnan inuti skalet vara kvar, det hjälper till att hålla ihop det
1 Spara

Italiensk potatiskaka

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skala och finhacka löken. Grovhacka oliverna
0 Spara

Strömmingsburgare

1.  Skölj och lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på ett smörpapper. Salta lätt och peppra strömmingen