Ansjovisfisk recept

Festlig ansjovisfisk

Festlig ansjovisfisk

600 g fiskfiléer, t ex torsk eller sej. 150 g ansjovisfilé. 1¾ tsk salt. 12½ dl Kelda® mellangrädde. 11 msk ströbröd
Gratinerad ansjovisfisk

Gratinerad ansjovisfisk

Sätt ugnen på 225°. Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken
Festlig ansjovisfisk

Festlig ansjovisfisk

Sätt ugnen på 225°. Låt ansjovisen rinna av men spar spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken
Gratinerad ansjovisfisk

Gratinerad ansjovisfisk

Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken
Snabblagad och verkligt god fiskmiddag.

Snabblagad och verkligt god fiskmiddag.

Ansjovisfisk 2 port2 ark aluminiumfolie att packa in allt det goda i400 g vit fisk som t. Inget fiskrecept på ganska länge nu, så kan vi verkligen inte ha det

Fiskrecept med ansjovis eller groddar

Ansjovisfisk 4 portioner, 20 minuter Gillar man ansjovis kommer man garanterat att göra den här lättlagade fiskrätten till en vardagsklassiker i sitt liv
Ansjovisfisk

Ansjovisfisk

Dela fisken i 4 portionsbitar. Salta lätt. Hacka ansjovisen. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg ner fisken och vänd den i smöret
Ansjovisfisk

Ansjovisfisk

En härlig smak av ansjovis och sköter sig själv i ugnen. Foto. Lånad från Arla4 port  600 g fiskfilè, t ex sej1 liten ask ansjovisfilèer, ca 50 g3/4 tsk salt2 1/2 dl Kelda mellangrädde1 msk ströbröd2 tomater1 knippa dillSätt ugnen på 225°
Gratinerad ansjovisfisk

Gratinerad ansjovisfisk

Sätt ugnen på 225°. Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken

Ansjovisfisk

Dela fisken i 4 portionsbitar. Salta lätt. Hacka ansjovisen. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg ner fisken och vänd den i smöret
Janssons Frestelse

Janssons Frestelse

Ansjovis (Engraulis encrasicolus) är en art i familjen ansjovisfiskar. Genom åren är nog detta maträtten jag skattar högst på julborden - en riktigt god Jansson

Ansjovisfisk

Skär torsken i bitar. Strimla purjolök och morötter. Hacka ansjovisen. Låt alltsammans koka ihop tillsammans med crème fraiche och ansjovisspad

Ansjovisfisk

Sätt ugnen på 225 grader. Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken

Gratinerad ansjovisfisk

Ingredienser - 4 port. 600 g fiskfilé, t ex sej. 1 liten ask ansjovisfiléer, ca 50 g. 1/2 tsk salt. 2 1/2 dl Kelda® Mild citronsås 

Gratinerad ansjovisfisk

1.  Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken

Sardeller

Ansjovisfisken å sin sida är en liten fisk som man kan åstadkomma underverk med i små mängder i matlagningen