Jalapeño är en perfekt smakkompis till inlagd gurka, det smakar svensk sommar med bett. Det här är min bästa gurka som jag äter som pickles, på mackan, hackad i sås – en bra bas i köket helt enkelt
sallad, gurka, tomat, kalamataoliver. Baconlindade köttfärsjärpar fyllda med fetaost. Lagade en enkel men god middag nu ikväll, som serverades med köpt bea och Felix Pommes Chateau från frysdisken - ibland orkar man bara inte göra allt från grunden
När jag var barn bjöds det nästan alltid inlagd gurka till söndagssteken, och nu sist jag gjorde helstekt karré i ugnen fick jag en obändig lust att lägga in gurka
Skiva gurkan med en osthyvel och lägg i lagen. Har varit oerhört sugen på egen inlagd gurka till köttbullar/biffar, potatis och sås ett bra tag nu och när vi varit i USA i två veckor så var suget ännu större
Rödingtartar, gurka, pepparrot, melon och granskott. Börja med att finhacka gurkan, behåll skalet. Salta gurkan med en nypa salt och häng av den i en chinoise eller sil i kylen
Kom hem från jobbet och det stod en burk med inlagd gurka på bänken, som min man gjort. Låt gurkan ligga i lagen några timmar innan den serveras och njut sedan av gurkan, kanske tillsammans med köttbullar, eller något annat gott
Vintermix av sallat med rödlök, småtomater, gurka, fetaost och soltorkade tomater. Vilken god gryta vi fick på fredagkvällen, hela stugan doftade av Annas skidåkargryta
Kall gräddfilssås på kapris och gurka. Hacka purjolöken och gurkan fint. ca 10 cm gurka. ca 10 cm gurka. Stekt torsk med kall gräddfilssås på kapris och gurka
Sen smakade jag upp det hela med olivolja, pressad lime, salt och peppar och blandade med en halv gurka, nedskuren i bitar, romansallad delad grovt och en näve hackad persilja, både fräscht, gott och nyttigt
Röda och gröna röror till julmaten. Först och främst vill jag tacka för alla fantastiskt fina kommentarer jag fick igår, angående mitt beslut att lägga ner min Facebook-sida
Eller så kokar ni som jag ett gäng rattepotatisar, hyvlar ner en gurka och hacka lite kapris, blandar ihop med god god olivolja och vips har ni gjort er själva en ljummen potatissallad