Kan tänka mig att det passar riktigt bra med god ost på till någon soppa nu i hörst/vintertid. )Näringsinnehåll per 100 g1489 kJ/356 kcal10,5 g protein61,6 g kolhydrater (varav sockerarter 0,6 g)3,4 g fett17,2 g kostfiber /356 kcal
I kväll blev det en "ostig" äggröra. I kväll blev det en "ostig" äggröra. 2 ägg1msk crème fraîche1 dl kräftstjärtar4 skivor kvibille cheddarostDill1liten bit chèvre ostStek i stekpanna, rör runtJag serverade med brieost gratinerade squash som var kvar sen lunch
Passar utmärkt till rött kött, lagrad ost och smakrika pastarätter. Har varit sommarstiltje på bloggen alldeles för länge, men så blir det när prioriteringarna är många och dessutom ligger på annat håll tyvärr
Om Anna. Den här gången ska det handla om en småländsk familjetradition, nämligen att göra hemost. Agronom, journalist och kommunikationsstrateg som jobbar för Lantbrukarnas Riksförbund, bland annat med Årets Kock
Jag var nämligen på ostkurs. Jag har lääääänge velat lära mig om hur man gör ost. Jag har testat på att göra bondost här hemma men, aldrig " vanlig" ost
Rör ihop pesto, riven ost och ströbröd och klicka ut på tomaterna. 1 dl riven ost. 1 dl riven ost. Har bytt vardagsrecept med några tjejkompisar, och först ut att provas var detta
En annan NY Rosé var den här som passar utmärk till kyckling, pasta, lax och matiga sallader. Vi började iallafall med att köpa inträdesbiljett och ett dryckeshäfte, checkade runt lite smått, provsmakade lite ostar, kex, marmelader och choklaaaaad
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Helt okej vardagsmat, inget superspännande. 1 msk Smör2 vitlöksklyftorCa 300 g färsk mangold2-3 dl crème fraicheCa 1 dl riven parmesanKoka sköljda mangoldblad i lättsaltat vatten några minuter
Här kommer en ostig variant. Smula över fetaosten. Blanda ihop grädde, ägg och riven ost. 1 åkt fetaost. 3 dl riven ost. Häll över broccolin och gratinera i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter tills osten fått fin färg