Vetenskapsjournalisten AnnFernholm hade ingen aning om detta när hon själv fick barn. ”Vad skulle du tänka om du fick reda på att grannfamiljens hund fick chips och läsk varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag
Den första boken heter Sockerbomben i den hjärna – att bli fri från sockerberoende och är skriven av Bitten Jonsson och den andra heter Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker och är skriven av AnnFernholm
Igår åt jag lunch på Blekholmen tillsammans med vännen AnnFernholm och vi pratade bland annat om hur gräsligt mycket socker det är i matfabrikernas marinader och såser
Säsong nummer 3 av podden Sockersystrar är här och vi börjar starkt med en intervju av AnnFernholm där vi diskuterar hennes forskning kring socker och vad det gör med oss - OCH våra barn
Läste i den trendspaning som AnnFernholm skrev om på sin blogg Ett sötare blod häromdagen, att även Fazer hakat på trenden att baka bröd med mindre kolhydrater
AnnFernholm har skrivit ett mycket målande förord om den rätten till boken. För några dagar sen var det torskrygg med brynt pepparrotssmör, idag blir det dillkött från Gammaldags husmanskost på nytt sätt, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist
Här kan du läsa på Kostfonden om AnnFernholms projekt som pågått nu i höst med att Syna sockret, där det visas hur mycket tillsatt socker det är i många av våra vanliga livsmedel
Inspiration för receptet ovan hämtades från AnnFernholms blogg här. AnnFernholm är författaren bakom boken Ett sötare blod, en bok som fick mig att på allvar förstå vidden av sockrets negativa inverkan på hälsan
Vill du ha tips på andra godsaker med lite sötning så hittar du mina recept även i AnnFernholms senaste bok, Det sötaste vi har- om socker och växande kroppar