Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinseranklårankfettkryddor (t ex rosmarin, vitlök)kokta rödbetorchévre i grova smulorpuylinserbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor
Jag tycker om att confitera, vilket passar bra med t ex anklår, griskinder eller t o m svamp. Det senaste jag provade att confitera var vitlök efter att jag hade sett ett recept i Bon Appetit, men det var med smör och kändes lite vanskligt, så jag använde olja istället
På morgonen slängde jag ner timjan, vitlök (hela klyftor) och två lagerblad och så stängde jag av ugnen för jag ville inte att den skulle stå medan jag var borta
Ofta lägger jag ut recept på mer fancy pants recept men det är inte så att jag en vanlig vardagskväll ställer mig och gör paella eller konfiterade anklår utan när jag kommer hem från jobbet vill jag ofta att det ska gå snabbt, vara gott men ändå lagat från grunden
Det enda du behöver är två stora anklår, en halvliter ankfett, några timjankvistar, lagerblad, vitlök, muskot, salt, peppar och en skvätt vitt vin, sen är det bara att köra igång
Den här gången kunde tyvärr inte Malin vara med (Malin med de franska maranerna) men Jenny och Helena kom och fick smaka på konfiterat anklår, potatisgratäng och rödvinssås där jag även gjort en variant som jag spetsat med lakrits
Skrubba anklåren med grovt havssalt, timjan- och rosmarinkvistar och några vitlöksklyftor. Placera anklåren liggande och hoptryckta i en ugnssäker form (spara kryddorna till senare)
Anklår eller kycklinglår. Vitlök, dijonsenap, salt, peppar, vinäger, olivolja och en skvätt vatten. För en vecka sedan (innan min bloggsemester) så utlovade jag "en sista måltid"
Skär aubergine i tärningar, finhacka salladslök och vitlök och plocka bort köttet från anklåren. Stek auberginetärningarna med vitlöken i lite av olivoljan och vänd ner bitarna av ankkött