Anklår vin recept

Sherrybakat anklår med selleristomp och äpple

Sherrybakat anklår med selleristomp och äpple

(Najni räknar kallt med att lördagens svampfynd i de skånska skogarna ingalunda var en engångsföreteelse, och skulle så ändå råka bli fallet är jag i full färd med att torka återstoden av gårdagens skörd, för att kunna njuta av egenplockad svamp hela långa vintern)
Grymt med fett: anklår

Grymt med fett: anklår

Till åt vi rödlök brässerad med en skvätt rött vin, vinäger, salt, peppar, kryddnejlika och lagerblad
Cassoulet

Cassoulet

Tillsätt löken och de skållade tomaterna, vinet och buljongen. 2 confiterade anklår. 2-3 dl vitt vin. Tillsätt de confiterade anklåren och de avrunna bönorna, koka ytterligare 30 minuter, utan lock
London: Nytt, trendigt, indiskt – Kricket Soho

London: Nytt, trendigt, indiskt – Kricket Soho

Det var även kathi-rullen (en indisk street food-variant av kebab med härlig parathadeg) med anklår, fantastisk jordnötschutney och picklad gurka
Confiterat anklår med blomkålsmos

Confiterat anklår med blomkålsmos

Anklår kan behöva beställs från delin en dag i förväg. Blomkålshuvud 1Grädde 3 dlMjölk 1 dlSchalottenlök 1Vitlök 1 klyftaKycklingfond 0,5 mskVitt vin 2 msk Tillagning som det länkade receptet

Confit de Canard m apelsin

 Tag ut anklåren ur ugnen och servera med de lättstekta grönsakerna, potatispurén och rödvinssky. Lägg anklåren med rivet skal från två apelsiner samt svartpeppar i en plastpåse
RECEPTBANK

RECEPTBANK

Tycker ni att det finns någon typisk manlig mat och kvinnlig mat. Visst, det sägs att 90% av alla som beställer Biff Rydberg är män… kanske är det som kompensation som jag serverade två stora grytor Coq au vin för tjejerna på senaste födelsedagsmiddagen. Coq au vin16. Stekt anklår (eller kycklinglår) med tryffelpotatismos, bladsallad och senaps-,vitlöksvinägrett 19
Kristopher lagar: ankrillette!

Kristopher lagar: ankrillette!

Det enda du behöver är två stora anklår, en halvliter ankfett, några timjankvistar, lagerblad, vitlök, muskot, salt, peppar och en skvätt vitt vin, sen är det bara att köra igång

Confit de canard

Skrubba anklåren med grovt havssalt, timjan- och rosmarinkvistar och några vitlöksklyftor. Koka upp vin och apelsinjuice tillsammans med ankfonden från confiteringen
Anka med körsbärssås

Anka med körsbärssås

Lyckades hitta billiga ekoklogiska anklår i affären. Lägg anklåren i en ugnsfastform, salta, peppra, och sätt in i ugnen
Fågel på franska

Fågel på franska

Anklår eller kycklinglår. Vitlök, dijonsenap, salt, peppar, vinäger, olivolja och en skvätt vatten. Servera med ett hembakat bröd och ett glas vin

En, inte helt vanlig, kväll i Hufvudstaden.

Lite andra Italienska gosaker, krämig risotto toppat med confiterade anklår och ännu mer parmesan. handlavin PederEn av de riktiga guldkornen i Peders, handlavin
Lyxmiddag på 1909, Sigtuna Stads Hotell

Lyxmiddag på 1909, Sigtuna Stads Hotell

Fjärde rätten (om man räknar amuse bouchen) var så ankleverterrin med krisp på anklår, lite brioche (finare namn på smörstekt vitt bröd), valnötter och svartvinbärsmarmelad