Anklår ankfett recept

Grymt med fett: anklår

Grymt med fett: anklår

Anklåren placeras sedan i en gryta, på med ankfett så det täcker, kryddorna fick också åka ner efter en avtorkning
Ankrillettes med syrlig rödkål

Ankrillettes med syrlig rödkål

Gnid in anklåren med salt och socker, låt gärna ligga över natten. Smält ankfettet och slå det över. Varva anklåren med lagerblad, apelsinskal, kummin och svartpeppar i en kastrull
Anka med majonäs och valnötsbröd

Anka med majonäs och valnötsbröd

Lägg anklåret i en form och täck med fett (helst ankfett, men det går bra med matolja annars). Lyft ur anklåret och låt det svalna
Lite mer OH LA LA

Lite mer OH LA LA

Säg förlåt med confiterat anklår. Prova Potatis à la Sarladaise är stekt i ankfett och kryddad med vitlök och persilja så förstår du
Confiterat anklår med blomkålsmos

Confiterat anklår med blomkålsmos

Tillaga låren i en gryta med lock och ha mycket ankfett till hands för att se till så att hela låren täcks med råge
Konfiterat anklår

Konfiterat anklår

Jättegott, men anklåret var lite torrt så nästa gång ska jag nog försöka hitta ankfett på burk och lägga i lite extra i pannan, annars var det riktigt gott och smakrikt
Confiterat anklår, honungsglaserad vitkål och purjolök samt hasselbackspotatis

Confiterat anklår, honungsglaserad vitkål och purjolök samt hasselbackspotatis

När vi var i Uppsala för en tid sedan tittade jag in i butiken där, har ingen Picard i Västerås än så länge, och passade då på att köpa både färdiga confiterade (kokta i ankfett under lång tid i låg värme) anklår och ett fryst ankbröst, båda väldigt franska specialiteter
Confiterad anka

Confiterad anka

Genom att långsamt tillaga anklår i sitt eget fett tills köttet nästan faller av benet så får man ett otroligt smakrikt och mört kött som håller sig länge om det förvaras i fettet och ställs svalt

Konfitera något

Avsköljda och avtorkade anklår stoppas in i vac-påsar med några klumpar fruset ankfett. Tillbaka till anklåren

Confit de Canard m apelsin

Lägg anklåren i en långpanna eller i en ugnsfast form och häll över ankfettet så att det täcker. Lägg anklåren med rivet skal från två apelsiner samt svartpeppar i en plastpåse
Kristopher lagar: ankrillette!

Kristopher lagar: ankrillette!

Det enda du behöver är två stora anklår, en halvliter ankfett, några timjankvistar, lagerblad, vitlök, muskot, salt, peppar och en skvätt vitt vin, sen är det bara att köra igång