Ankarloo recept

Filone - italienskt vardagsbröd

Filone - italienskt vardagsbröd

Receptet kommer från Brödboken av Mette Ankarloo & Christina Uhlin via Emmas kök Till 2 bröd. Filone är ett italienskt vardagsbröd på jäst eller vetesurdeg
Ugnskyckling med fetaostcrème

Ugnskyckling med fetaostcrème

Receptet kommer från början från kokboken Medelhavsmat av Mette Ankarloo. Var tredje torsdag käkar vi ugnskyckling med fetaostcrème och ris
Italienska filone

Italienska filone

Ursprungligen kommer receptet från Brödboken av Mette Ankarloo & Christina Uhlin. Dags att baka annat bröd som inte innefattar surdeg (vi har fortfarande plastburksbrist eftersom alla små burkar är i frysen med surdegsgrund i… )
Tomatbröd!

Tomatbröd!

Original receptet kommer ifrån "Brödboken - Lyckas med dina matbröd" av Mette Ankarloo & Christina Uhlin

Enkel fisksoppa med aioli (Mette Ankarloo)

6 personer1 gul lök1 stånd fänkål1 röd paprika1 msk olivolja2 burkar hela tomater13 dl vatten½ dl tomatpuré3 fiskbuljongtärningar2-3 dl torrt vitt vin1 kuvert saffran (½ gr)1 tsk anis1 tsk timjan1 lagerblad800 gr fiskfilé, tex torsk eller gös eller laxsaltpepparAioli2 äggulor1 tsk fransk senap3 dl olja, hälften oliv- och hälften raps- eller majsolja4 pressade vitlöksklyftor½ citron, saftensaltpepparGör först aiolin

Ljummen sallad med kycklingfilé och ruccola (Mette Ankarloo)

4 personer2 vitlöksklyftor2 msk olivolja4 msk finhackad slätbladig persilja2 tsk rivet citronskal300 gr spaghetti400 gr kycklingfilé2 msk olivolja4 msk torrt vitt vin½ msk balsamvinäger7 dl ruccolasalladsaltSvartpepparFinhacka vitlöken

Linfröbullar med Vetesurdeg

2 februari 2012 av Mette Ankarloo)Läs även andra bloggares åsikter och lottam, bloggar från göteborg, vetesurdeg, matmagasinet, Ca 6 bullar

Citrontarte med jordgubbssås

Det här receptet kommer från Mette Ankarloos kokbok Medelhavsmat. Jag brukar nästan aldrig göra paj, och nästan aldrig efterrätt