Anka recept

15 Spara
Helstekt anka

Helstekt anka

Gör så här. Rör 2 liter kallt vatten, salt och socker i en skål tills allt löst sig. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn
44 Spara
Anka

Anka

Salt. Gnid in ankan med örtoljan och låt stå minst ett dygn i kylen. När du kan dra av en klubba utan något direkt motstånd är ankan färdig att servera
13 Spara
Serbisk anka

Serbisk anka

Putsa och snitta ankan på alla köttdelar. Gnid in ankan ordentligt med marinaden. Stek ankan i stekgryta i mitten av ugnen i 6 timmar på 125°C. 1 hel anka
15 Spara
Helstekt anka

Helstekt anka

Vik vingarna bakåt så de hålls ihop och bind ihop benen med steksnöre. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn
2 Spara
Påsk Anka

Påsk Anka

När det kokat ihop lite så mixade jag allt så att jag fick in grönsakerna i skyn och spädde ut det med stekskyn från ankan ( med så lite ankfett i det översta lagret av skyn) smakade av med äppelcidervinäger, salt och peppar
5 Spara
Anka med blomkål- och potatispuré

Anka med blomkål- och potatispuré

Servera som en liten hög på toppen av ankan. Sätt ugnen på 150°C. Torka av ankfilén med hushållspapper och halstra den med skinnsidan nedåt i en grillpanna eller på grillen
123 Spara
Stekt ankbröst med apelsinsås

Stekt ankbröst med apelsinsås

Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Eftersom det stekta ankbrösten med korintsås, som jag bloggade om i lucka 8, blev en höjdare kände jag mig sugen på att tillaga anka igen. Så jag provade det och jag tycker faktiskt det blev bättre så hädanefter blir det 70° när jag steker anka. Stekt ankbröst med apelsinsås, ca 5 personerca 700 g ankbröst (2 st)Apelsinsåsen. 1 dl sherry1 dl apelsinjuice2,5 dl vatten2 msk viltfond1 grönsaksbuljongtärningmaizena2 msk smörSnitta skinnsidan på ankbrösten i ett rutmönster
12 Spara
Rökt vildandbröst

Rökt vildandbröst

Vad gäller tryffelpastan har jag köpt den på Mariannes fisk i Spånga. Tryfflerisotto Duktig skvätt olivolja 2-3 schalottenlökar 4 dl aborioris 2,5 dl valfritt vittjut Salt och peppar Tryffel (svamp, pasta eller både och som i det här fallet) 8 dl hönsbuljong (eller om det finns någon annan trevlig buljong av ätbar fågel som till exempel anka) Rejält med parmesan och smör (2,5 dl respektive 30 gram om du fegar, på restaurang får du definitivt mer smör)
11 Spara
Oxfilé alla Venezia

Oxfilé alla Venezia

Anka à l’orange. Det fiskades skaldjur, revs parmesan, åktes gondol, lagades risotto och pesto. Resultatet blev en helstekt oxfilé med ricotta och spenatfylld tortellini, hyvlad parmesan och hemgjord pesto
8 Spara
Ankleverterrin

Ankleverterrin

portvin eller Sauternes). Dela anklevrarna med fingrarna och tag bort blod och blodkärl. Placera leverloberna, utan att ha sönder dem, i en form så att de fördelas jämnt utan luft eller tomrum
4 Spara
10 December Helenas Fisklasagne

10 December Helenas Fisklasagne

400 g torsk1 bit lax1 gul lök, hackadsmör att steka isalt, timjan1 fiskbuljongtärning½ tub mjukost2,5 dl tomat och saffran creme fraise3 dl gräddeca 3 msk vetemjölvit sås. och där hittade jag hel anka, grisfötter, vildand, fasan, oxsvans och 2 nya sorters korv. 1 bit lax
4 Spara
Stekt ankbröst med nudelsallad

Stekt ankbröst med nudelsallad

Mina försök blir inte så, fastän själva ankan är god ändå. 1 droppe fisksås asiatisk 1 droppe sesamolja 1/2 dl risvinäger eller annan vit vinäger 2 msk ljus soya 1 bit ingefära  färsk, skalad och riven en liten chili, finhackad färsk koriander, hackad 4 msk majsolja en dutt råsocker Blanda ihop, smaka av
0 Spara
Julen

Julen

Nu har julen hunnit komma och passerat. I torsdags var det Julafton. Innan vi högg in på julbordet tog vi familjefoto, bara hoppas att något blev bra
2 Spara
Schilianka

Schilianka

Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Skala och strimla selleri och morot. Lägg Milda i en gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Sökförslag och sidor