Anka vin recept

Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

Tillsätt apelsinsaft, lök, vinäger, vin, vatten, buljongtärning och soja. 2 msk rödvinsvinäger. 1 dl torrt, vitt vin. 2 msk rödvinsvinäger. 1 dl torrt, vitt vin
Helstekt anka

Helstekt anka

Vik vingarna bakåt så de hålls ihop och bind ihop benen med steksnöre. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn
Anka med Granatäppelvinsås

Anka med Granatäppelvinsås

Lyft bort köttet till en skärbräda och häll det överblivna fettet från ankan direkt ner i granatäppelsåsen
Anka med körsbärssås

Anka med körsbärssås

Jag gnetar förtvivlat på för att återvinna ledarplatsen inom mitt lag som jag nesligt förlorade i helgen, trots lördagens eskapader

Anka

Pepparstekt ankbröst med smörstekta grönsaker & rödvinssås. Idag, så här dagen före den stora ringningen fick det bli anka med gröna grönsaker, vissa av dom nyskördade
Helstekt anka

Helstekt anka

Vik vingarna bakåt så de hålls ihop och bind ihop benen med steksnöre. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn
Anka med Five Spice och rabarberpuré

Anka med Five Spice och rabarberpuré

Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana. Det var där både intresset för vin och mat tog fart ordentligt
Apelsinsås till kyckling och anka

Apelsinsås till kyckling och anka

Häll socker och vinäger i en gryta och värm på medelvärme under omrörning till sockret smält fått lite färg, utan att det bränns
Fikonsås till anka.

Fikonsås till anka.

Denna gången simmade ankan i en fikonsås, efter ett recept märkt med GOTT från gröna skattkistan. En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka
Vi firar Mårten anka isället för gås

Vi firar Mårten anka isället för gås

Där blev det antagligen för varmt och nån reaktion mellan rödvinet och ankfettet, för det började puttra och fräsa något förskräckligt och när Mich tar ut ankan för att kolla läget så exploderar rödvinskyn över hela köket
Kål i vin - istället för surkål

Kål i vin - istället för surkål

Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Björnbärssås, en god sås till anka

Björnbärssås, en god sås till anka

Som tur var förstod jag vinken, lagade till denna björnbärssåsen och bjöd frugan på och vi kan väl säga som så att tallriken renskrapades, bra betyg alltså