Anka vinäger recept

Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

Tillsätt apelsinsaft, lök, vinäger, vin, vatten, buljongtärning och soja. 2 msk rödvinsvinäger. 2 msk rödvinsvinäger
Helstekt anka

Helstekt anka

Häll i fond, vatten, vin och vinäger. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Blanda med soja, vinäger och sesamolja. Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Ankan´s plankstek

Ankan´s plankstek

Finhacka schalottenlöken och lägg det tillsammans med dragonkvisten, lättkrossade vitpeppaarkorn, vinägern och vattnet
Anka à l’orange med purjopotatis

Anka à l’orange med purjopotatis

Tillsätt apelsinsaft, lök, vinäger, vin, vatten, buljongtärning och soja. rödvinsvinäger. 1. Skär ett rutmönster i svålen på ankbrösten
Anka citrus

Anka citrus

vinäger. Skär ett rutmönster i skinnet på ankan och stek filéerna på skinnsidan i några minuter på medelgod värme tills skinnet är knaprigt
Helstekt anka

Helstekt anka

Häll i fond, vatten, vin och vinäger. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Apelsinsås till kyckling och anka

Apelsinsås till kyckling och anka

Häll socker och vinäger i en gryta och värm på medelvärme under omrörning till sockret smält fått lite färg, utan att det bränns
Kvack, kvack sa ankan

Kvack, kvack sa ankan

Värm en stekpanna och lägg i smör och sockerLägg i endiv bitarna när smöret och sockret börjar brynas, stek en fin färg på endiven (jag gjorde inte detta, men det blir absolut bättre när den karameliseras)Häll i vinäger, apelsinskal och saft, sjud tills endiven mjuknatVinäger
Björnbärssås, en god sås till anka

Björnbärssås, en god sås till anka

Anki kom nämligen hem med ett gäng björnbär som hon pallat på jobbet och mumlade något om att dom nog skulle kunna passa fint till anka
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

anka. Sätt på värmen igen, häll på vin, buljong och vinäger. Anka à l’orange. Tag i mer vinäger om såsen känns för söt
Grymt med fett: anklår

Grymt med fett: anklår

Och inte bara vi ser jag, läste precis hos Lager att det stod anka på middagsbordet även där idag. Till åt vi rödlök brässerad med en skvätt rött vin, vinäger, salt, peppar, kryddnejlika och lagerblad