Häll i fond, vatten, vin och vinäger. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Blanda med soja, vinäger och sesamolja. Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Häll i fond, vatten, vin och vinäger. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Värm en stekpanna och lägg i smör och sockerLägg i endiv bitarna när smöret och sockret börjar brynas, stek en fin färg på endiven (jag gjorde inte detta, men det blir absolut bättre när den karameliseras)Häll i vinäger, apelsinskal och saft, sjud tills endiven mjuknatVinäger
Och inte bara vi ser jag, läste precis hos Lager att det stod anka på middagsbordet även där idag. Till åt vi rödlök brässerad med en skvätt rött vin, vinäger, salt, peppar, kryddnejlika och lagerblad