Anka svamp recept

Anka med rårakor och knaprig kantarelltoast

Anka med rårakor och knaprig kantarelltoast

Fräs på svampen i rikligt med smör och smaka av med salt och peppar. Skär upp ankan i halvcentimeters tjocka skivor och lägg upp på en tallrik tillsammans med rårakor och kantarelltoasten
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Fördela spenaten på tallrikar och lägg svamp & anka på spenaten. Andra varmrätten blev inte som tänkt då det inte är säsong för Karl-johan svamp, men den ersatte vi med skogschampinjoner & det gick fint fint
Rökt vildandbröst

Rökt vildandbröst

Tryfflerisotto Duktig skvätt olivolja 2-3 schalottenlökar 4 dl aborioris 2,5 dl valfritt vittjut Salt och peppar Tryffel (svamp, pasta eller både och som i det här fallet) 8 dl hönsbuljong (eller om det finns någon annan trevlig buljong av ätbar fågel som till exempel anka) Rejält med parmesan och smör (2,5 dl respektive 30 gram om du fegar, på restaurang får du definitivt mer smör). Kom på att du har lite riktig tryffelsvamp från gnestatrakten, smula, och häll i 7
Sherrybakat anklår med selleristomp och äpple

Sherrybakat anklår med selleristomp och äpple

Ta bort en del av fettet från ankans steksky i grytan med en sked. Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
Ankbröst till nyår?

Ankbröst till nyår?

Jag är väldigt svag för anka, och jag minns tillbehören som en positiv överraskning. Riv svampen i strimlor

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring
Vegetarisk Ramen med zoodles

Vegetarisk Ramen med zoodles

Eller jag har rättare sagt undvikt det på grund för många asiater som allt för sörplandes äter dessa skålar, då ofta fylld med seg anka, fiskbollar eller ingredienser man inte har någon som helt koll på
Fransk avsmakningsmeny

Fransk avsmakningsmeny

Anka med apelsinsås. Ratatouillefylld portabellosvamp. Det behövde luftas lite men passade sedan fint till både grytan och ankan
Vintersallad med apelsin och spiskummin

Vintersallad med apelsin och spiskummin

Föga överraskande är det apelsinerna vi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmelad med whisky (ljuvlig till brieost), apelsinsås till anka (eller kyckling), granola med apelsin till frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak
Ankbröst med bärsås, råstekta grönsaker & färskpotatis

Ankbröst med bärsås, råstekta grönsaker & färskpotatis

Skär ankan i fi na skivor och servera tillsammans med potatis, grönsaker och sås. 1 dl torkade blåbär eller tranbär blandade grönsaker som sparris, lök och svamp borstad färskpotatis eller annan god potatis smör (inte margarin) olivolja fl ingsalt
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Till varmrätt hade jag velat testa på att tillaga anka, confiterad anka närmare bestämt, men i min matbutik jag brukar handla i fann jag ingen anka så det blev till att tänka om
Härlig middag på Honey & Co, Fitzrovia

Härlig middag på Honey & Co, Fitzrovia

Och den långlagade ankan med clementiner och aprikoser var också helt underbar, lite sötma och lite syra och helt andra smaker än vad jag själv lagar

6 bra restauranger i Warszawa

Huvudrätten blev deras berömda piroger med olika innehåll som svamp, spenat och anka. I samarbete med Polska Statens Turistbyrå och Warsaw Tourism Organization
Carbonara a la köttfärbloggen

Carbonara a la köttfärbloggen

Där går även min gräns och Italienamöborna instämmer i finstämmig kör a la Kalle Ankas jul-kolibri (flås flås, den meningen)