Fräs på svampen i rikligt med smör och smaka av med salt och peppar. Skär upp ankan i halvcentimeters tjocka skivor och lägg upp på en tallrik tillsammans med rårakor och kantarelltoasten
Fördela spenaten på tallrikar och lägg svamp & anka på spenaten. Andra varmrätten blev inte som tänkt då det inte är säsong för Karl-johan svamp, men den ersatte vi med skogschampinjoner & det gick fint fint
Tryfflerisotto Duktig skvätt olivolja 2-3 schalottenlökar 4 dl aborioris 2,5 dl valfritt vittjut Salt och peppar Tryffel (svamp, pasta eller både och som i det här fallet) 8 dl hönsbuljong (eller om det finns någon annan trevlig buljong av ätbar fågel som till exempel anka) Rejält med parmesan och smör (2,5 dl respektive 30 gram om du fegar, på restaurang får du definitivt mer smör). Kom på att du har lite riktig tryffelsvamp från gnestatrakten, smula, och häll i 7
Ta bort en del av fettet från ankans steksky i grytan med en sked. Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
Eller jag har rättare sagt undvikt det på grund för många asiater som allt för sörplandes äter dessa skålar, då ofta fylld med seg anka, fiskbollar eller ingredienser man inte har någon som helt koll på
Föga överraskande är det apelsinerna vi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmelad med whisky (ljuvlig till brieost), apelsinsås till anka (eller kyckling), granola med apelsin till frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak
Skär ankan i fi na skivor och servera tillsammans med potatis, grönsaker och sås. 1 dl torkade blåbär eller tranbär blandade grönsaker som sparris, lök och svamp borstad färskpotatis eller annan god potatis smör (inte margarin) olivolja fl ingsalt
Till varmrätt hade jag velat testa på att tillaga anka, confiterad anka närmare bestämt, men i min matbutik jag brukar handla i fann jag ingen anka så det blev till att tänka om
Huvudrätten blev deras berömda piroger med olika innehåll som svamp, spenat och anka. I samarbete med Polska Statens Turistbyrå och Warsaw Tourism Organization