Rosmarin. Gnid in ankan med örtoljan och låt stå minst ett dygn i kylen. När du kan dra av en klubba utan något direkt motstånd är ankan färdig att servera
Ex timjan, rosmarin och salvia. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Ankan. Snitta skinnet/fettet på ankan i små fina rutor och lägg på provencalska kryddor. Servera ankan med potatisen, cidersåsen, fikonmarmelad och en fräsch sallad
Ex timjan, rosmarin och salvia. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Färska örter, t ex rosmarin och timjan. Färska örter, t ex rosmarin och timjan. Och en fransk Bourgogne, Vielles de Pinot Noir Albert Bichot (5470) är förstås en klassiker till anka
Häll allt utom ankan i en ugnsform och rör om. ½ tsk rosmarin. Ta ur ankan och skär i lagom tjocka bitar lägg i dem i oljan igen och in i ytterligare 5 min
Ligga där halvfebrig och slumra till Kalle Anka på julafton. Koka dem enligt anvisningar på paketet, men ta lite mer salt och låt apelsinskal, vitlöksklyfta och rosmarin koka med
Putsa bort senor från köttsidan på ankan, men behåll fettet. rosmarin. Stek i het panna på ankans feta sida till en gyllene färg, vänd och stek lite lätt på köttsidan, tillsätt en klick smör
Jag skulle ju skriva om lammläggen vi åt igår, jag vet inte var den här dagen har tagit vägen (eller, jo, det vet jag, jag har ätit godis, matshoppat, det står en anka på tork framför en fläkt, en oxbringa ligger i marinad och köket är i kaos efter att vi dessutom har lagat kvällens middag)
Till varmrätt hade jag velat testa på att tillaga anka, confiterad anka närmare bestämt, men i min matbutik jag brukar handla i fann jag ingen anka så det blev till att tänka om
Receptet nedan tar en natt och åtta timmar att göra men ankan sköter sig själv nästan hela tiden. Gnid in anklåren med saltet, vitlöken och örterna, gnid och gnugga ordentligt så att smakerna går in i ankan