Anka rödvin recept

Anka med blomkål- och potatispuré

Anka med blomkål- och potatispuré

Servera som en liten hög på toppen av ankan. 5 dl rödvin. Sätt ugnen på 150°C. Torka av ankfilén med hushållspapper och halstra den med skinnsidan nedåt i en grillpanna eller på grillen
Anka

Anka

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Ugnsstekt Hel Anka 1 st Anka (ca 2 kg) 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Ugnsrostade Rotsaker 300 g potatis 300 g Palsternacka 300 g Morot 1 tsk salt 2 st Apelsiner Färsk timjan Sås steksky Apelsinsaft (från de ugnsstekta) 2 msk smör 2 msk vetemöl 4 dl vatten 2 msk Konc kycklingfond. Ingredienser, 2 port Kalorier 300 g Ankbröst Sök 2 msk Lök Sök 1 tsk Vitpeppar Sök 2 st Lagerblad Sök 1 msk Tomatpuré Sök 1 st Buljongtärning Sök 1 dl Vatten Sök 1 dl Rödvin Sök 1 msk Balsamico Sök Maizena Sök Vatten Sök Salt Sök Olja Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök Timjan Sök 2 st Lökar Sök 2 st Morötter Sök 1 st Äpple Sök 4 st Apelsiner Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 1 port Kalorier Portvinssås 1 st Rödvin Sök 1 st Portvin Sök 5 st Lökar Sök 2 st Buljongtärningar Sök 2 st Socker Sök Smör Sök Anka 2 st Ankbröst Sök 3 st Salt Sök 3 st Peppar Sök Sellerimousse 2 st Rotselleri Sök 4 st Potatisar Sök 5 dl Grädde Sök Smör Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier Anka 2 st Ankbröst Sök Salt Sök Peppar Sök Vårlök Sök Majonnäs Sök Majonnäs Sök Vårlök Sök Chilisås Sök Bao-bröd Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök 1 dl Citronsaft Sök 2 tsk Spiskummin Sök 1 tsk Salt Sök 1 krm Peppar Sök 1 dl Olja Sök 3 dl Lättöl Sök 2 dl Starköl Sök 5 dl Ris Sök 2 dl Koriander Sök 2 dl Ärtor Sök
Anka med krossad potatis och spenat

Anka med krossad potatis och spenat

Rödvin. Nästan allt fett på anka sitter i skinnet och försvinner under tillagagning, kvar blir ett magert, saftigt och gott kött
Anka med rårakor och knaprig kantarelltoast

Anka med rårakor och knaprig kantarelltoast

Rosa stekt ankbröst med knapriga tillbehör och en god rödvinssås, inget krångel bara gott. Skär upp ankan i halvcentimeters tjocka skivor och lägg upp på en tallrik tillsammans med rårakor och kantarelltoasten
Konfiterad anka med linser och bondbönskräm

Konfiterad anka med linser och bondbönskräm

Jag serverade med gröna linser, bondbönskräm smaksatt med parmesanost och en rödvinsreduktion. Rödvin. Koka upp lika delar oxfond och rödvin, häll ned linserna (en del linser, två delar vätska) låt koka under lock
Vi firar Mårten anka isället för gås

Vi firar Mårten anka isället för gås

Där blev det antagligen för varmt och nån reaktion mellan rödvinet och ankfettet, för det började puttra och fräsa något förskräckligt och när Mich tar ut ankan för att kolla läget så exploderar rödvinskyn över hela köket
Rosastekt ankbröst med körsbärssås

Rosastekt ankbröst med körsbärssås

Anka är en riktig festfågel med mörkt och smakrikt kött. Tillsätt tomatpuré, rödvin, vatten, oregano, timjan salt och peppar
Oxfilé alla Venezia

Oxfilé alla Venezia

Anka à l’orange. Oxfilé med murklor och rödvin. Här kommer fortsättningen på min födelsedag, med andra ord den försenade middagen
Ankbröst med rödvinssås

Ankbröst med rödvinssås

Vi äter alltför sällan anka, trots att det är lättlagat och blir en riktig festmåltid. Igår hade vi vänner på middag och det blev ankbröst, potatispaté, rödvinssås och lite picklad rödlök
Ankbröst med

Ankbröst med

AnkaGör snygga snitt i ankfettet, gärna rutmönster, lägg brösten med fettsidan ner i het panna. Häll i en flaska billigt rödvin och hönsbuljong på tärning (om man inte är restaurang, då häller man i kalvfond )
Ankbröst med mango!

Ankbröst med mango!

Anka är väldigt gott och det finns numer i de flesta butiker att köpa färskt, tillsammans med mangosalsa och ett gott potatismos blir det en festmåltid
Fredags mat från förra veckoslutet

Fredags mat från förra veckoslutet

Jag beslöt för att laga anka för första gången förra fredagen. Tillsammans med det lagade jag en gudomlig hallonsås, passade perfekt med ankan, receptet tog jag härifrån