Servera som en liten hög på toppen av ankan. 5 dl rödvin. Sätt ugnen på 150°C. Torka av ankfilén med hushållspapper och halstra den med skinnsidan nedåt i en grillpanna eller på grillen
Rosa stekt ankbröst med knapriga tillbehör och en god rödvinssås, inget krångel bara gott. Skär upp ankan i halvcentimeters tjocka skivor och lägg upp på en tallrik tillsammans med rårakor och kantarelltoasten
Jag serverade med gröna linser, bondbönskräm smaksatt med parmesanost och en rödvinsreduktion. Rödvin. Koka upp lika delar oxfond och rödvin, häll ned linserna (en del linser, två delar vätska) låt koka under lock
Där blev det antagligen för varmt och nån reaktion mellan rödvinet och ankfettet, för det började puttra och fräsa något förskräckligt och när Mich tar ut ankan för att kolla läget så exploderar rödvinskyn över hela köket
Vi äter alltför sällan anka, trots att det är lättlagat och blir en riktig festmåltid. Igår hade vi vänner på middag och det blev ankbröst, potatispaté, rödvinssås och lite picklad rödlök
AnkaGör snygga snitt i ankfettet, gärna rutmönster, lägg brösten med fettsidan ner i het panna. Häll i en flaska billigt rödvin och hönsbuljong på tärning (om man inte är restaurang, då häller man i kalvfond )
Anka är väldigt gott och det finns numer i de flesta butiker att köpa färskt, tillsammans med mangosalsa och ett gott potatismos blir det en festmåltid
Jag beslöt för att laga anka för första gången förra fredagen. Tillsammans med det lagade jag en gudomlig hallonsås, passade perfekt med ankan, receptet tog jag härifrån