Anka parmesan recept

Kyckling med chili och ingefära!

Kyckling med chili och ingefära!

Nu sitter de med farfar och kollar på Kalle Anka… tänk att den serien håller i sig, från generation till generation
Pasta med citrussås

Pasta med citrussås

Morgondagens middag är klubbad, vi kom fram till att anka skulle sitta fint. riven parmesanost. Garnera med valnötter, riven parmesan och ringla till sist över lite flytande honung
Rökt vildandbröst

Rökt vildandbröst

Tryfflerisotto Duktig skvätt olivolja 2-3 schalottenlökar 4 dl aborioris 2,5 dl valfritt vittjut Salt och peppar Tryffel (svamp, pasta eller både och som i det här fallet) 8 dl hönsbuljong (eller om det finns någon annan trevlig buljong av ätbar fågel som till exempel anka) Rejält med parmesan och smör (2,5 dl respektive 30 gram om du fegar, på restaurang får du definitivt mer smör)
Oxfilé alla Venezia

Oxfilé alla Venezia

Anka à l’orange. Det fiskades skaldjur, revs parmesan, åktes gondol, lagades risotto och pesto. Resultatet blev en helstekt oxfilé med ricotta och spenatfylld tortellini, hyvlad parmesan och hemgjord pesto
Sherrybakat anklår med selleristomp och äpple

Sherrybakat anklår med selleristomp och äpple

Ta bort en del av fettet från ankans steksky i grytan med en sked. Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
Carbonara a la köttfärbloggen

Carbonara a la köttfärbloggen

Där går även min gräns och Italienamöborna instämmer i finstämmig kör a la Kalle Ankas jul-kolibri (flås flås, den meningen)

Chefs & Beers Thanksgiving

En av de större tallrikarna med fina grönsaker, nötter och paradingrediensen anka. En variant på pumpapaj som serveras som en liten boll med pumpakärnor och parmesan

Gott Nytt År

Första nyår i min underbara lya och i år blev det äntligen anka på menyn igen. Stekt ankbröst med apelsinsås, saffransrisottto, parmesanflarn med hackade hasselnötter, ångkokta sugar snaps, machesallad
Carbonara med knaprig tryffelsalami

Carbonara med knaprig tryffelsalami

Där går även min gräns och Italienamöborna instämmer i finstämmig kör a la Kalle Ankas jul-kolibri (flås flås, den meningen)
Köpenhamn: lunch på Papirøen

Köpenhamn: lunch på Papirøen

Det blev fries med anka, dressing och picklad rödlök. Med parmesan, majonnäs och knaprig lök bland annat
En gammal repris…

En gammal repris…

riven parmesan efter smak. Smaksätt med riven parmesan, salt och vitpeppar och rör om. Insåg dock efter att ha stått och googlat recept vid frysdisken på ICA i typ 10 min (i hopp om att bli sugen på någon annan rätt) utan att få något annat recept i huvudet förutom just DET att nu fick jag väl ändå ta och ge mig, om jag där och då gick lite Joakim von Anka style och istället tänkte att tid är pengar så gjorde jag ju faktiskt bäst i att bara köpa dom där 2 blomkålspaketen och gå hem. Insåg dock efter att ha stått och googlat recept vid frysdisken på ICA i typ 10 min (i hopp om att bli sugen på någon annan rätt) utan att få något annat recept i huvudet förutom just DET att nu fick jag väl ändå ta och ge mig, om jag där och då gick lite Joakim von Anka style och istället tänkte att tid är pengar så gjorde jag ju faktiskt bäst i att bara köpa dom där 2 blomkålspaketen och gå hem

En äkta italiensk middag

Secondi- ugnsbakad kyckling, anka och rapphöna med friterad potatis med fänkålsfrön. Och var är parmesanen
BERLIN

BERLIN

Passa på att prova vegetariska räkor & vegetarisk anka. Jag åt en med tapenade, ruccola, soltorkade tomater & parmesan som var sjuukt god
Den fula ank-omeletten

Den fula ank-omeletten

Låt stelna i botten, häll sedan på ärtor (tina dem snabbt innan i lite varmt vatten) purjo, kalkon och parmesan
Fantastiska förpackningar # 92

Fantastiska förpackningar # 92

Kantarelltoast med parmesan. Kantarelltoast med parmesan 4 portioner - förrätt 4 skivor gott bröd ca 600g kantareller 1 schalottenlök, finha