Morgondagens middag är klubbad, vi kom fram till att anka skulle sitta fint. riven parmesanost. Garnera med valnötter, riven parmesan och ringla till sist över lite flytande honung
Tryfflerisotto Duktig skvätt olivolja 2-3 schalottenlökar 4 dl aborioris 2,5 dl valfritt vittjut Salt och peppar Tryffel (svamp, pasta eller både och som i det här fallet) 8 dl hönsbuljong (eller om det finns någon annan trevlig buljong av ätbar fågel som till exempel anka) Rejält med parmesan och smör (2,5 dl respektive 30 gram om du fegar, på restaurang får du definitivt mer smör)
Anka à l’orange. Det fiskades skaldjur, revs parmesan, åktes gondol, lagades risotto och pesto. Resultatet blev en helstekt oxfilé med ricotta och spenatfylld tortellini, hyvlad parmesan och hemgjord pesto
Ta bort en del av fettet från ankans steksky i grytan med en sked. Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
En av de större tallrikarna med fina grönsaker, nötter och paradingrediensen anka. En variant på pumpapaj som serveras som en liten boll med pumpakärnor och parmesan
Första nyår i min underbara lya och i år blev det äntligen anka på menyn igen. Stekt ankbröst med apelsinsås, saffransrisottto, parmesanflarn med hackade hasselnötter, ångkokta sugar snaps, machesallad
riven parmesan efter smak. Smaksätt med riven parmesan, salt och vitpeppar och rör om. Insåg dock efter att ha stått och googlat recept vid frysdisken på ICA i typ 10 min (i hopp om att bli sugen på någon annan rätt) utan att få något annat recept i huvudet förutom just DET att nu fick jag väl ändå ta och ge mig, om jag där och då gick lite Joakim von Anka style och istället tänkte att tid är pengar så gjorde jag ju faktiskt bäst i att bara köpa dom där 2 blomkålspaketen och gå hem. Insåg dock efter att ha stått och googlat recept vid frysdisken på ICA i typ 10 min (i hopp om att bli sugen på någon annan rätt) utan att få något annat recept i huvudet förutom just DET att nu fick jag väl ändå ta och ge mig, om jag där och då gick lite Joakim von Anka style och istället tänkte att tid är pengar så gjorde jag ju faktiskt bäst i att bara köpa dom där 2 blomkålspaketen och gå hem