ServeringSkiva ankan riktigt tunt och värm den i ugnen om den svalnat. ankbröst (gärna av majsanka). Servera med savojkål, hasselbackspotatis ochplommonsås
Föga överraskande är det apelsinerna vi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmelad med whisky (ljuvlig till brieost), apelsinsås till anka (eller kyckling), granola med apelsin till frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak
Grönsaker, halstrat fläsk eller anka sitter fint tlll. Ren och klar med mogen frisksyrad sangiovese i mängd och därmed mörkröda körsbär, friska blå plommonoch lite viol samt fat
Men istället för en apelsinsås, provade jag plommonoch för att utmana rätten ett snäpp till lade jag till picklade grönsaker vilket satte griller i huvudet på oss, när vi skulle välja vin till maten
Men det är bara en sorts färdigsås som vi använder, blir vi sugna på något annat till ankan så kockar vi till det själv, som tex denna med plommon, eller denna på fikon
* Skär plommon, vitlök och gul lök i små bitar. PLOMMONKOMPOTT. Han och hans familj bor på landet i Skåne, föder upp lamm, ankor mm, och har startat upp Bygdens saluhall
Denna gång var det "sprängd anka" som stod på menyn. Komplex, kryddig, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av plommon, mörka körsbär, tobak, choklad, kaffe och dill
Ta försiktigt upp ankan ur korgen och låt den rinna av på fat. Skiva köttet med förskärare, lägg upp det på ett fat och skeda över den varma plommonsåsen
Ta försiktigt upp ankan ur korgen och låt den rinna av på fat. Skiva köttet med förskärare, lägg upp det på ett fat och skeda över den varma plommonsåsen
Vi plommon i en skål och hälla ett glas marsala. Capon kött smakar bra och är mycket anbud. Tvätta kapun bort de inre organen (lever, efter att jag bort järn dem och lägg dem att fylla tocam) rent tårta, skär spetsen på vingarna (jag var riktigt trött och f jag glömde att klippa dem) och det flammande