Anka och plommon recept

Gör en god sås av plommonen

Gör en god sås av plommonen

Ikväll blir det kyckling till middag och igår festade vi på anka, fortsätter det så här så lär det snart börja växa fjädrar på våra ryggar

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring
Vintersallad med apelsin och spiskummin

Vintersallad med apelsin och spiskummin

Föga överraskande är det apelsinerna vi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmelad med whisky (ljuvlig till brieost), apelsinsås till anka (eller kyckling), granola med apelsin till frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak

Sommar, sol och... box

Grönsaker, halstrat fläsk eller anka sitter fint tlll. Ren och klar med mogen frisksyrad sangiovese i mängd och därmed mörkröda körsbär, friska blå plommonoch lite viol samt fat
Glamourös tisdagsanka

Glamourös tisdagsanka

 Men istället för en apelsinsås, provade jag plommonoch för att utmana rätten ett snäpp till lade jag till picklade grönsaker vilket satte griller i huvudet på oss, när vi skulle välja vin till maten
Genvägar låter bättre...

Genvägar låter bättre...

Men det är bara en sorts färdigsås som vi använder, blir vi sugna på något annat till ankan så kockar vi till det själv, som tex denna med plommon, eller denna på fikon
Dansk Jul: Ugnsbakad Anka / Stegt And

Dansk Jul: Ugnsbakad Anka / Stegt And

Tillsätt sedan den malda kanelen, kanelstängerna, krossa kardemummakärnorna lätt och tillsätt nejlikorna och till sist de torkade plommonen
Lammracks på Albins och Saras höstlamm

Lammracks på Albins och Saras höstlamm

* Skär plommon, vitlök och gul lök i små bitar. PLOMMONKOMPOTT. Han och hans familj bor på landet i Skåne, föder upp lamm, ankor mm, och har startat upp Bygdens saluhall

Till pappa/morfar/svärfar i Roslagen

Denna gång var det "sprängd anka" som stod på menyn. Komplex, kryddig, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av plommon, mörka körsbär, tobak, choklad, kaffe och dill

Knaprig anka med plommonsås

Ta försiktigt upp ankan ur korgen och låt den rinna av på fat. Skiva köttet med förskärare, lägg upp det på ett fat och skeda över den varma plommonsåsen

Knaprig anka med plommonsås

Ta försiktigt upp ankan ur korgen och låt den rinna av på fat. Skiva köttet med förskärare, lägg upp det på ett fat och skeda över den varma plommonsåsen

Dagens recept: Anka à l'orange

Anka är riktig festmat och vanligtvis ugnssteker vi den Skalafyllning av katrinplommonoch äpple. Gnid ankan in- och utvändigt med salt

Bakade stoppade capun

Vi plommon i en skål och hälla ett glas marsala. Capon kött smakar bra och är mycket anbud.  Tvätta kapun bort de inre organen (lever, efter att jag bort järn dem och lägg dem att fylla tocam) rent tårta, skär spetsen på vingarna (jag var riktigt trött och f jag glömde att klippa dem) och det flammande