Dessutom laga vi en varm morot- och fänkålsallad med persilja och vitlök. Blanda allting, och du har en härligt fräsch sallad som passar utmärkt till anka
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Ugnsstekt Hel Anka 1 st Anka (ca 2 kg) 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Ugnsrostade Rotsaker 300 g potatis 300 g Palsternacka 300 g Morot 1 tsk salt 2 st Apelsiner Färsk timjan Sås steksky Apelsinsaft (från de ugnsstekta) 2 msk smör 2 msk vetemöl 4 dl vatten 2 msk Konc kycklingfond. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök Timjan Sök 2 st Lökar Sök 2 st Morötter Sök 1 st Äpple Sök 4 st Apelsiner Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 1 port Kalorier Portvinssås 1 st Rödvin Sök 1 st Portvin Sök 5 st Lökar Sök 2 st Buljongtärningar Sök 2 st Socker Sök Smör Sök Anka 2 st Ankbröst Sök 3 st Salt Sök 3 st Peppar Sök Sellerimousse 2 st Rotselleri Sök 4 st Potatisar Sök 5 dl Grädde Sök Smör Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier Anka 2 st Ankbröst Sök Salt Sök Peppar Sök Vårlök Sök Majonnäs Sök Majonnäs Sök Vårlök Sök Chilisås Sök Bao-bröd Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök 1 dl Citronsaft Sök 2 tsk Spiskummin Sök 1 tsk Salt Sök 1 krm Peppar Sök 1 dl Olja Sök 3 dl Lättöl Sök 2 dl Starköl Sök 5 dl Ris Sök 2 dl Koriander Sök 2 dl Ärtor Sök
Denna gången simmade ankan i en fikonsås, efter ett recept märkt med GOTT från gröna skattkistan. En sås som passar lika bra till kyckling, gås och kalkon som till anka
Pressa morotssaften och krossa kummin-och korianderfrönSautera den finhackade löken och moroten tillsammans med kryddorna i smör i några minuterHäll i morotssaften och sjud tills moroten mjuknatPlocka bort stjärnanisen, mixa till en slät puree och passera genom en sil, tillsätt smör och salt, smaka avEndiv
Stekt bok choy med rostade sesamfrön2 bok choy fettet, från den stekta ankan sesamfrön soja. Rättiks- och morotscrudité1 rättika 2 morötter 0,5 apelsin 1 tsk fisksås 0,5 dl edamamebönor koriander
Jag älskar att laga anka. Skala moroten och dela den i mindre delar. Jag har insett att, det är när jag lagar anka som jag experimenterar mest med smakerna
Toppa med anka, morot, purjolök, groddar, ärtor, örter och sesamfrön. Blanda vattnet i en kastrull tillsammans med en morot som du delat i grova bitar, en sharlottenlök som är skalad och halverad, ingefära som är skalad och delat i grova bitar, samt alla övriga ingredienser
Har du hittat anka. Klar kalkon. Hur gick det till. Allt du behöver veta finns i detta recept. Kalkon. En vanligt förekommande fågel i frysdisken kring nyår