Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Ugnsstekt Hel Anka 1 st Anka (ca 2 kg) 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Ugnsrostade Rotsaker 300 g potatis 300 g Palsternacka 300 g Morot 1 tsk salt 2 st Apelsiner Färsk timjan Sås steksky Apelsinsaft (från de ugnsstekta) 2 msk smör 2 msk vetemöl 4 dl vatten 2 msk Konc kycklingfond. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök Timjan Sök 2 st Lökar Sök 2 st Morötter Sök 1 st Äpple Sök 4 st Apelsiner Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 6 port Kalorier 2 st Ankbröst Sök 50 g Salt Sök 1 tsk Peppar Sök 4 st Stjärnanis Sök 1 tsk Korianderfrön Sök 1 st Apelsin Sök 1 st Citron Sök Olja Sök. Ingredienser, 1 port Kalorier Portvinssås 1 st Rödvin Sök 1 st Portvin Sök 5 st Lökar Sök 2 st Buljongtärningar Sök 2 st Socker Sök Smör Sök Anka 2 st Ankbröst Sök 3 st Salt Sök 3 st Peppar Sök Sellerimousse 2 st Rotselleri Sök 4 st Potatisar Sök 5 dl Grädde Sök Smör Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier Anka 2 st Ankbröst Sök Salt Sök Peppar Sök Vårlök Sök Majonnäs Sök Majonnäs Sök Vårlök Sök Chilisås Sök Bao-bröd Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök 1 dl Citronsaft Sök 2 tsk Spiskummin Sök 1 tsk Salt Sök 1 krm Peppar Sök 1 dl Olja Sök 3 dl Lättöl Sök 2 dl Starköl Sök 5 dl Ris Sök 2 dl Koriander Sök 2 dl Ärtor Sök
Stekt bok choy med rostade sesamfrön2 bok choy fettet, från den stekta ankan sesamfrön soja. Rättiks- och morotscrudité1 rättika 2 morötter 0,5 apelsin 1 tsk fisksås 0,5 dl edamamebönor koriander
färsk koriander, mynta och/eller thaibasilika. En spännande höstsallad med asiatiska smaker och anka. Blanda soja, sherry, socker, stjärnanis, koriander, teriyakisås och ingefära i en kastrull
Häll allt utom ankan i en ugnsform och rör om. Ta ur ankan och skär i lagom tjocka bitar lägg i dem i oljan igen och in i ytterligare 5 min. 1 krm koriander
Kolla speciellt in frysdiskarna – jätteräkor, anka, färdiga vårrullar m. färsk koriander. Skala jätteräkorna och lägg dem i en skål med hackad vitlök, en skvätt olja, hackad chili, salt, samt koriander och piki lite socker om du vill
Näst ut, ”Awesome bao”, byggdes runt en sous videanka, som hastigt doppats i Tosa joyu (en hemgjord sojasås) och placerades i bröden med misomajonnäs, sallad, salladslök, chili och rödbetsgroddar
Raz el hanout är en marockansk kryddblandning som gör sig väldigt väl till just anka. Lägg ankan i en plastpåse, häll över yoghurtblandningen (spara gärna lite) och massera in den ordentligt
Mina försök blir inte så, fastän själva ankan är god ändå. 1 droppe fisksås asiatisk 1 droppe sesamolja 1/2 dl risvinäger eller annan vit vinäger 2 msk ljus soya 1 bit ingefära färsk, skalad och riven en liten chili, finhackad färsk koriander, hackad 4 msk majsolja en dutt råsocker Blanda ihop, smaka av
Eller jag har rättare sagt undvikt det på grund för många asiater som allt för sörplandes äter dessa skålar, då ofta fylld med seg anka, fiskbollar eller ingredienser man inte har någon som helt koll på