Nu är detta inte något som händer så där vansinngt ofta, senast det hände är nästan ett helt år sedan och då var det inte ens kalkon utan istället anka (smådetaljer
Ankbröstet är tillagat och marinerat i varma kryddor som stjärnanis, ingefära och kanel som sedan serveras med en nudelsallad med japanska udonnudlar, kinakål, gurka och chili
Ta upp ankan och spara fettet i pannan. Goda smaker och anka är gott. Five spice anka (4 portioner). 4 tsk kanel. Five spice anka (4 portioner). 4 tsk kanel
Stoneleigh (16394) från Nya Zeeland har en kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär och inslag av mogna jordgubbar, kanel, körsbär och ingefära. Och en fransk Bourgogne, Vielles de Pinot Noir Albert Bichot (5470) är förstås en klassiker till anka
De typiskt amerikanska pajerna á la Farmor Anka är så där härligt lantligt rustika och hur mycket jag älskar alla dessa olika typer av pajer så är det nog ändå så att det är en som står lite över de andra
Raz el hanout är en marockansk kryddblandning som gör sig väldigt väl till just anka. Koka under tiden couscous (eller bulgur) med buljong, aprikoser, mandel och kanelstänger