Apelsinsås. Måste bara få dela med mig av detta underbara recept. utskurna apelsinklyftor. Det är supergott och fungerar utmärkt som bjudmiddag eftersom det går att förbereda
Jag använde vitlökeni en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chili och ingefära. Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlöktill exempel
Blanda apelsinjuice, gelé, portvin och senap med juiceni kastrullen. Salta och peppra ankbrösten och lägg dem med skinnsidan ner i en ordentligt varm stekpanna
Lägg nudelsalladen tillsammans med ankani en djup soppskål och slå över den heta dressingen. Det här en rätt som är en blandning mellan det kinesiska och japanska köket
Värm en stekpanna och lägg i smör och sockerLägg iendivbitarna när smöret och sockret börjar brynas, stek en fin färg på endiven (jag gjorde inte detta, men det blir absolut bättre när den karameliseras)Hällivinäger, apelsinskal och saft, sjud tillsendivenmjuknatVinäger
Blanda allting, och du har en härligt fräsch sallad som passar utmärkt tillanka. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehållaapelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Stekt krispigt ankbröst2 ankbröst, med skinn salt peppar. Sötsyrligdressing1 dl japansk soja 0,5 tsk sesamolja 2 klyftor vitlök 1 limefrukt 6 cm ingefära 1 röd chilifrukt 2 msk ljus sirap 2 msk honung. Stekt bok choy med rostade sesamfrön2 bok choy fettet, från den stekta ankan sesamfrön soja. Rättiks- och morotscrudité1rättika 2 morötter 0,5 apelsin 1 tsk fisksås 0,5 dl edamamebönor koriander. Friterade glasnudlar1 förp glasnudlar 5 dl frityrolja (jordnötsolja eller annan olja lämplig för fritering)
Föga överraskande är det apelsinernavi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmelad med whisky (ljuvligtillbrieost), apelsinsåstillanka (eller kyckling), granola med apelsintill frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak
Apelsin och anka passar finemangihop. Asiatiska smaker och anka är som gjorda för varandra. Häll sedan ned grönsakerna och blanda ned apelsinklyftor, soja, honung och dragon