Anka honung recept

Helstekt anka

Helstekt anka

Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Serbisk anka

Serbisk anka

Smält honung och tillsätt kryddor, mandel, äpple och olja. Putsa och snitta ankan på alla köttdelar. ½ dl honung
Pumpad anka

Pumpad anka

Blanda ankfettet från stekpannan med fintärnad ingefära, honung, soja och ättika. Nåväl orange mat akompanjerad av anka, mycket gott
Helstekt anka

Helstekt anka

Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Vi firar Mårten anka isället för gås

Vi firar Mårten anka isället för gås

Året innan lagade vi anka hemma och det året sitter väldigt inpräntat i våra minnen. Det blev nämligen sprängd anka, nästan på riktigt
Gustavs glaserade anka

Gustavs glaserade anka

Pensla ankan med honung samt lite av buljongen som bildats i påsen. honung, till glasering. Lägg ankan i en stekpåse och slå på marinaden
Asiatisk krispig anka med sötsyrlig dressing

Asiatisk krispig anka med sötsyrlig dressing

Sötsyrlig dressing1 dl japansk soja 0,5 tsk sesamolja 2 klyftor vitlök 1 limefrukt 6 cm ingefära 1 röd chilifrukt 2 msk ljus sirap 2 msk honung. Stekt bok choy med rostade sesamfrön2 bok choy fettet, från den stekta ankan sesamfrön soja
Gör en god sås av plommonen

Gör en god sås av plommonen

Ikväll blir det kyckling till middag och igår festade vi på anka, fortsätter det så här så lär det snart börja växa fjädrar på våra ryggar
Pasta med citrussås

Pasta med citrussås

Morgondagens middag är klubbad, vi kom fram till att anka skulle sitta fint. Friskt, syrligt och sött på samma gång, och i sällskap av honungen så var det en hit
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Fördela spenaten på tallrikar och lägg svamp & anka på spenaten. Fördela spenaten på tallrikar och lägg svamp & anka på spenaten
Rödlöksmarmelad

Rödlöksmarmelad

Jag skulle nog vilja påstå att marmeladen är god som tillbehör till mörkt kött med kraftig smak (vilt, anka) men även till köttpaté
Wed, 21 Apr 2010 17:32:00 +0000

Wed, 21 Apr 2010 17:32:00 +0000

Det blev riktiga farmor anka bröd som svalnar på galler, innan jag skivade & frös in dem. Smula 50 g jäst i en bunke & rör ut med 5 dl ljummet vatten, 2 tsk honung, 2 tsk ljus sirap (själv hoppade jag idag över både honungen & sirapen & ersatte det med en nypa socker för jäsningens skull) 1 1/2 msk flingsalt (jag tog mindre salt också ). 2 tsk honung