Anka hoisinsås recept

Five spice anka med pak choi i ostronsås

Five spice anka med pak choi i ostronsås

Pensla ankbrösten med hoisinsås. Ta upp ankan och spara fettet i pannan. Goda smaker och anka är gott. Five spice anka (4 portioner). 1 dl hoisinsås. Five spice anka (4 portioner). 1 dl hoisinsås
Fläskkarré "Pekinganke-style"

Fläskkarré "Pekinganke-style"

På en av restaurangerna jag jobbade på serverades både anka "peking-style" och mu shu-biff i världsklass
London: dim sum på Grand Imperial

London: dim sum på Grand Imperial

xialong bao, pork buns, dumplings med pilgrimsmussla respektive räkor, vårrullar med anka och hoisinsås och turnip cake (har det något svenskt namn
Wokade nudlar med anka

Wokade nudlar med anka

Jag serverade nudlarna med hoisinsås som man kunde skvätta över själv efter smak (tycker att hoisinsås passar bra till anka)
Konsten att tillaga

Konsten att tillaga

Pekinganka med. Kinesisk stekt anka. För första gången någonsin har jag nu tillagat Peking-anka. Länge har jag gått och funderat på att köpa med mig en hel anka hem, tina upp den och knega igenom hela "pekingankaproceduren"
Gōng bǎo jī dīng

Gōng bǎo jī dīng

En nyckelingrediens i kinesisk matlagning är som bekant smakförstärkare (minns även ett svar på frågan hur ankan fått så fin röd färg

Pekinganka

 Bred lite hoisinsås på varje pannkaka och lägg på lite strimlad purjolök och groddar. Skölj ankan och torka den både inuti och utanpå med hushållspapper

Upp till bevis!

Mantao med anka (tempeh för vegetarianen) och hoisinsås, dumplings med nöt-, lamm- och fläsk- och tofufyllning, picklad rättika och gul morot, koreansk gurksallad, krispig potatissallad

Knaprig Hoisinanka i pekingpannkaka

Blanda såsen och låt den dra en stund, när ankan är färdig blanda ner den i såsen. Lägg några bitar anka, gurka och purjolök på pekingpannkakan, slå ihop till ett litet paket och njut

Mandarinpannkakor

Gör en klämma med pannkakan som "wrap", lägg i bitar av anka och knaprigt skinn, några fina strimlor gurka och purjo eller vårlök och ringa lite hoisinsås

Inte Pekinganka

Så skar vi upp ankan i småbitar och serverade bitarna inrullade i pannkakor (inte den slags pannkakor du förmodligen tänker på, här är det bara vatten, mjöl och sesamolja inblandat) med vårlök, gurka och hoisinsås