Pensla ankbrösten med hoisinsås. Ta upp ankan och spara fettet i pannan. Goda smaker och anka är gott. Five spice anka (4 portioner). 1 dl hoisinsås. Five spice anka (4 portioner). 1 dl hoisinsås
Pekinganka med. Kinesisk stekt anka. För första gången någonsin har jag nu tillagat Peking-anka. Länge har jag gått och funderat på att köpa med mig en hel anka hem, tina upp den och knega igenom hela "pekingankaproceduren"
Bred lite hoisinsås på varje pannkaka och lägg på lite strimlad purjolök och groddar. Skölj ankan och torka den både inuti och utanpå med hushållspapper
Mantao med anka (tempeh för vegetarianen) och hoisinsås, dumplings med nöt-, lamm- och fläsk- och tofufyllning, picklad rättika och gul morot, koreansk gurksallad, krispig potatissallad
Blanda såsen och låt den dra en stund, när ankan är färdig blanda ner den i såsen. Lägg några bitar anka, gurka och purjolök på pekingpannkakan, slå ihop till ett litet paket och njut
Gör en klämma med pannkakan som "wrap", lägg i bitar av anka och knaprigt skinn, några fina strimlor gurka och purjo eller vårlök och ringa lite hoisinsås på
Så skar vi upp ankan i småbitar och serverade bitarna inrullade i pannkakor (inte den slags pannkakor du förmodligen tänker på, här är det bara vatten, mjöl och sesamolja inblandat) med vårlök, gurka och hoisinsås