Kryddig doft och smak med inslag av fat, hallon, lingon, muskot och örter. Och en fransk Bourgogne, Vielles de Pinot Noir Albert Bichot (5470) är förstås en klassiker till anka
På juldagen åkte vi till Småland till min fina familj för fortsatt julfirande och lagom till nyårsafton var vi tillbaka i Göteborg igen och firade ut det nya året med gravade pilgrimsmusslor, anka med duchessmos av blomkål, palsternacka och potatis samt en blåbärsglassbomb med mascarponehjärta
Det är är intressant, dels är det lagrat vilket ger en snygg lite utvecklad fatkryddigton, det har fortfarande en fin friskhet, bra syra, inslag av hallon, smultron och en aning körsbär kombinerat med en fin örtighet
Grönsaker, halstrat fläsk eller anka sitter fint tlll. Torr och stram med aningar av nätt och jämnt mogna hallon, torr med viss lite stramhet och lätt örtig karaktär
Jag älskar anka. Till efterrätt fick jag ett sagolikt körsbärsskum med hallon och blåbär. Rätt tillagat är det underbart och ankan vi bjöds på var storartad
Finns det något godare än hallon. Att kunna äta sig mätt på hallon det är väl lyxigt. )Det kunde vi idag, efter en utflykt till Hallonparken utanför Enköping