Anka bär recept

Anka med körsbärssås

Anka med körsbärssås

ankbröst med körsbärssås, en av våra favoriträtter. och kanske tar man bort lite av gelén så att det blir mer bär
Farmor Anka Paj

Farmor Anka Paj

Ugnen förvärms till ca 230 grader. Häll alla ingredienser i en skål. Lättast att blanda med handen. Inte blanda degen i maskin då risken är stor att man förstör ”trådarna” i dinkelmjölet

Laxtartaren, ankan och den glömda forellromen

och champagnemousse med bär och bränt socker. Catering och eventkockuppdrag är riktigt roligt. Jag får laga mat på plats, ibland tillsammans med gästerna, dela upplevelsen och bjuda dem på min mat
Björnbärssås, en god sås till anka

Björnbärssås, en god sås till anka

Anki kom nämligen hem med ett gäng björnbär som hon pallat på jobbet och mumlade något om att dom nog skulle kunna passa fint till anka

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring
Mazarinkaka med kardemummagrädde

Mazarinkaka med kardemummagrädde

Nu har jag allt färdigt till julafton då vi har som tradition att min familj kommer till oss och myser framför Kalle Anka med glögg,skinkmacka och julgodis såklart

2012 – en sammanfattning

På juldagen åkte vi till Småland till min fina familj för fortsatt julfirande och lagom till nyårsafton var vi tillbaka i Göteborg igen och firade ut det nya året med gravade pilgrimsmusslor, anka med duchessmos av blomkål, palsternacka och potatis samt en blåbärsglassbomb med mascarponehjärta
Vintersallad med apelsin och spiskummin

Vintersallad med apelsin och spiskummin

Föga överraskande är det apelsinerna vi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmelad med whisky (ljuvlig till brieost), apelsinsås till anka (eller kyckling), granola med apelsin till frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak
Lördag med tvära kast

Lördag med tvära kast

Jag väljer istället att för tillfället fokusera på mat och dryck, i lördags hade vi förberett två rätter på anka

Ett foto i timmen

Brunch, råggröt och blåbär med mjölk. På promenad i skogen, jag konstaterar att blåbärsskörden ser lovande ut, stora fina bär på risen

Sommar, sol och... box

Grönsaker, halstrat fläsk eller anka sitter fint tlll. Det finns på tok för många röda viner, inte sällan från södra halvklotet, som känns som alkoholhaltig björnbärssaft och helt utan balans och karaktär