Ugnen förvärms till ca 230 grader. Häll alla ingredienser i en skål. Lättast att blanda med handen. Inte blanda degen i maskin då risken är stor att man förstör trådarna i dinkelmjölet
och champagnemousse med bär och bränt socker. Catering och eventkockuppdrag är riktigt roligt. Jag får laga mat på plats, ibland tillsammans med gästerna, dela upplevelsen och bjuda dem på min mat
Men när matlagning och att prova nya matidéer, recept och tankar är en stor del av livet så är det inte lika roligt med repriser, även om de är hemlagade
Nu har jag allt färdigt till julafton då vi har som tradition att min familj kommer till oss och myser framför Kalle Anka med glögg,skinkmacka och julgodis såklart
På juldagen åkte vi till Småland till min fina familj för fortsatt julfirande och lagom till nyårsafton var vi tillbaka i Göteborg igen och firade ut det nya året med gravade pilgrimsmusslor, anka med duchessmos av blomkål, palsternacka och potatis samt en blåbärsglassbomb med mascarponehjärta
Föga överraskande är det apelsinerna vi ska fokusera på idag och av dom kan man ju göra mycket gott, tidigare har vi bland annat gjort apelsinmarmelad med whisky (ljuvlig till brieost), apelsinsås till anka (eller kyckling), granola med apelsin till frukost och så en crème brûlée med apelsinsmak
Grönsaker, halstrat fläsk eller anka sitter fint tlll. Det finns på tok för många röda viner, inte sällan från södra halvklotet, som känns som alkoholhaltig björnbärssaft och helt utan balans och karaktär