Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Servera till t ex ris och stekt anka eller kyckling. 3-4 ringar konserverad ananas i bitar. Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min
På juldagen åkte vi till Småland till min fina familj för fortsatt julfirande och lagom till nyårsafton var vi tillbaka i Göteborg igen och firade ut det nya året med gravade pilgrimsmusslor, anka med duchessmos av blomkål, palsternacka och potatis samt en blåbärsglassbomb med mascarponehjärta
Carpacio på betor och confiterad anka med friterad blomkål och tryffelmajonäs. Creme brule, mangosorbet, vaniljkokt ananas, lakritsmaränger och honungsnystan
3 dl skalad ananas i bitar. Kryssa skinnsidan på ankbrösten med en kniv. Stek ankbrösten i lite olja på rätt låg värme tills fettet löst sig till en tunn krispig skorpa
Servera till t ex ris och stekt anka eller kyckling. 4 portioner1 msk olja1 vitlöksklyfta, pressad½ dl vatten½ tsk salt3 msk strösocker4 dl kycklingbuljong1 msk potatismjöl1 msk vinäger2 tsk tomatpuré½ grön paprika, strimlad3-4 ringar konserverad ananas i bitar½ liten burk skivade vattenkastanjerPressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min